Amics del Atleti, l’Avellana Mecànica us espera!

Avui he vist l’espot de l’Avellana Mecànica, el Club de Fútbol Reus Esportiu, per promocionar l’eliminatòria de Copa del Rei contra l’Atlético de Madrid. Aquest espot no està adreçat a la seva afició, està adreçat als Amics del Atleti que es desplacin a Reus per veure el partit.

L’obra, realitzada per la productora reusenca AcidFactory, destaca els punts més carismàtics del club i la ciutat en un espot que no deixarà indiferent a ningú. Humor, història, polèmica, provocació… té de tot, però sempre amb un to exquisit.

El Club Deportiu Reus va ser fundat el 23 de novembre de 1909, sobre els fonaments del desaparegut Reus Sport Club. Inicialment es dedicava exclusivament a la pràctica del futbol, sent el seu primer recinte de joc el velòdrom del carrer Sant Joan. El 1913 va estrenar el seu primer camp fix, situat a la carretera de Salou. no va ser, però, fins el 1927  que estrenaria el seu primer camp de propietat, un estadi situat al carrer Gaudí.

El 29 de setembre de 1917 es va oficialitzar la unió del CF Reus amb el Club Velocipedista i el SC Olímpia, convertint-se en un club poliesportiu, passant a anomenar-se Reus Deportiu.

L’any 1918 va ser acceptat com a membre de la Federació Catalana de Futbol, la qual cosa li va permetre començar a competir de manera oficial. El 1923 i el 1924 es va proclamar campió de Catalunya a segona categoria. No obstant això, l’esclat de la  Guerra Civil va frenar la seva progressió.

Durant els anys 40, després del conflicte bèl·lic i amb l’auge del professionalisme esportiu, el Reus Deportiu va començar a sofrir una important crisi econòmica que, finalment, el va portar a escindir-se el 1951 en dues entitats: el CF Reus Deportiu, dedicat exclusivament a la pràctica del futbol, i el Reus Deportiu, que va conservar les altres seccions, sent la més destacada l’hoquei sobre patins.

A l’octubre de 1977 el CF Reus Deportiu va inaugurar al carrer Alcover el Camp Nou, el seu actual estadi. Pocs anys després, la temporada 1980-81, es va proclamar campió de Tercera divisió i va ascendir per primera vegada a Segona divisió B, que és la màxima categoria aconseguida a la seva història, on hi va romandre dos anys, fins a perdre-la l’any 1983.

Després vindrien anys difícils, durant els quals el Reus va arribar a caure a categoria regional. A finals dels 90 va ressorgir, retornant a Tercera divisió el 1999 i el 2002, convertint-se durant vàries temporades en un equip a cavall entre Tercera i Segona Divisió B. Després de diversos intents per pujar a la categoria de Bronze, on va acabar caient a les eliminatòries de Play-Off davant equips com Betis B, Sangonera, Benissalem o Jerez de los Caballeros, el 25 de juny de 2011 va aconseguir l’ascens eliminant el CD Comarca de Níjar a l’última eliminatòria.

L’actual temporada 2014-15, el CF Reus Deportiu SAD ha aconseguit quedar tercer del seu grup, una fita històrica que li ha permès jugar per primera vegada el play-off d’ascens a Segona Divisió A, on ha caigut davant el Racing Club Ferrol després de perdre per la mínima a Galícia i d’empatar (1-1) a l’Estadi Municipal.

Darrerament els clubs petits estan desenvolupant spots que fan goig, i aquest és el millor exemple.

Amics del Atleti, l’Avellana Mecànica us espera!

Salut i felicitats!

EBDLN-AvellanaMecanica-CFReus-Atleti-1

EBDLN-AvellanaMecanica-CFReus-Atleti-2

EBDLN-AvellanaMecanica-CFReus-Atleti-3

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari