Jorge Drexler llança “N”, una innovadora aplicació musical que presenta una nova manera de col·laboració entre artista i usuari

Si us agrada la música de Jorge Drexler ara encara podreu gaudir més si us descarregueu la seva app “N“.  Aquesta app es compon de cançons combinatòries a on el contingut de les quals –estrofes, arranjaments musicals, instruments– es poden combinar ‘n’ vegades. “De vegades les xifres són tan inconcebibles com 10 elevat a 27 possibles versions d’una mateixa cançó“, explicava Drexler.

L’app, desenvolupada per WakeApp, està disponible de forma gratuïta per iOS i Android. Conté de moment una cançó, la ‘n1’, que l’autor ha titulat Habitació 316. Es prem sobre ella i apareix una esfera blava en la qual l’usuari va triant les estrofes que vol que Drexler li canti i si desitja que ho faci en versió acústica o no; en anglès o en espanyol.

Cada 500 metres es pot alliberar un nou instrument, és com un joc i l’usuari és com el director d’orquestra“, explica Drexler. I afegeix: “És una cançó que parla de com l’anar sense adreça fixa en la vida és alguna cosa que et va formant. Nosaltres aprenem de la deriva i està cançó també va aprenent del moviment“.

Aquest no és un projecte tecnològic, sinó un conjunt de cançons no lineals, en la creació de les quals, la tecnologia va ser una eina poètica i no una fi en si mateixa“, aclareix Drexler.

El projecte N de Jorge Drexler, és una composició original de l’artista que consisteix en 3 “aplicacions”, un concepte que revoluciona la manera de compondre i experimentar una cançó programada, fent que aquesta sigui intervenible per l’usuari i mantingui sempre la capacitat de transformar-se: cors, arranjaments, lletra, bases rítmiques poden ser alterats.

Si voleu més informació accediu al web wakeapp.com

Salut i innovació!

EBDLN-Jorge-Drexler-App-N-lanegreta-1

EBDLN-Jorge-Drexler-App-N-lanegreta-2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PycgYziA5uM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p_bwFUBK–U[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AO1pzr_KlkM[/youtube]

Vist a gràffica.

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , ,

Deixa un comentari