Treballar gratis, sí o no?

Segur que tot teniu algun motiu per treballar gratis, i segur que és tan bo o tan vàlid com qualsevol altre. Doncs bé, a Kireei he trobat un article de Cristina Camarena al que exposa 10 motius pels que treballar gratis. Son situacions vàlides per a diverses professions: dissenyadors, fotògrafs, models, artistes…

  1. Quan es tracta d’una col·laboració acceptada i organitzada de manera transparent per ambdós costats.
  2. Quan algú t’ofereix fer un treball gratis puntual i com a contrapartida t’ofereix una visibilitat i una promoció que vagi més enllà del que aquest treball suposa.
  3. Quan el treball et sembli que suposa un creixement per a tu a nivell creatiu o vagis a aprendre alguna cosa que no saps.
  4. Quan s’estableix una aliança a llarg termini.
  5. Quan tu tries a qui o quin mitjà vols oferir-li un treball gratuït perquè et convé.
  6. Quan algú t’ofereix un intercanvi just, equitatiu, interessant per al teu creixement.
  7. Quan creis continguts per autopromoció i els decideixes crear a la plataforma d’algú que estratègicament et convé i que saps que cuidarà els continguts.
  8. Quan creis continguts (imatges, textos, serveis, activitats) per mostrar-li al món de quina pasta estàs fet i els publiques o els ofereixes en diversos llocs perquè et serveixin per explicar la teva història de manera creativa i amb molta qualitat.
  9. Quan et dóna la gana treballar gratis per a algú.
  10. Quan et sentis còmoda amb la col·laboració, davant un dubte d’aquestes que se sent en els budells, val la pena fer-los cas i no fer-la.

Segur que d’aquestes 10 situacions molts de vosaltres estareu d’acord, altres no… que cadascú faci en funció a la seva conciència, necessitat o voluntad. Les nostres decisións marquen el futur de la nostra professió.

Salut i professió!

EBDLN-daniela-teni-600x450

Ilustración de Daniela Tieni.

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari