7è Congrés Internacional de Tipografia de València

Arriba el 7è Congrés Internacional de Tipografia de València ple de conferències, comunicacions, taules de discussió, «Cuarto de tipo» i workshops. És a dir, ple de coses interessants. Anireu? Si encara no ho teniu clar, us deixo més informació per ajudar-vos a prendre una decisió.

Són ja 12 els anys que es celebra el Congrés Internacional de Tipografia de València amb l’objectiu de promoure la investigació sobre la tipografia i servir de punt de trobada entre totes aquelles persones interessades en aquest àmbit.

Aquesta 7a edició, organitzada per l’ADCV junt un equip de professionals relacionats amb el disseny i la tipografia i dirigit per Raquel Pelta, es realitza amb la proposta de reflexionar sobre quin és el paper que té la tipografia en tots aquells aspectes relacionats amb el sentit de «el públic». Es tracta d’un concepte complex que, en aquesta ocasió, hem relacionat amb la presència dels ciutadans en l’espai públic, amb la transparència en la informació, amb els consensos i amb els valors compartits.

Sota el títol “Tipografia pública” el congrés acollirà conferències, però, també, donarà més visibilitat a les comunicacions que han estat seleccionades pel comitè científic. A més es proposa un nou espai, les «Taules de treball» on generar debat però, també, propostes concretes al voltant d’una sèrie de temes. Completen l’oferta del 7cit la secció «Cuarto de tipo», on es dóna visibilitat a les propostes tipogràfiques emergents, i diversos workshops que anunciarem en breu.

Entre els diferents convidats que impartiran conferències es troben figures de reconegut prestigi com l’antropòleg Manuel Delgado, qui s’encarregarà d’inaugurar el Congrés amb la seva conferència: “A voltes amb el públic. Trampes i lectures“. També comptarem amb la presència de la dissenyadora Huda Smitshuijzen, que ens oferirà una conferència sobre el projecte de la Khatt Foundation seu objectiu és el d’usar la tipografia com una eina per al diàleg intercultural, per tant com a mitjà de cohesió social. Per la seva banda, Ruedi Baur, potser un dels millors dissenyadors de senyalització del món, mostrarà el seu treball en l’espai públic (museus, pàrquings, barris…) en els que empra la tipografia d’una manera creativa i poètica. Una altra convidada confirmada és la dissenyadora belga Ann Bessemans, qui se centrarà en el disseny de tipografia per a nens amb baixa visió.

En l’àrea de dedicada als dissenyadors emergents tindrem a Noe Blanco i Joan Quirós, que presentaran el seu treball.

El #7cit se celebrarà els dies 1, 2 i 3 de juliol a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. Però, a més, en línia amb la temàtica del Congrés, algunes de les activitats es desenvoluparan en dos espais públics: el MuVIM i l’IVAM, dos museus de reconegut prestigi.

Ell congrés compta en aquesta edició amb el suport de la Fundación Inndea Valencia i la Fundació Banc Sabadell. I amb la col·laboració de GlyphsTyperepublic i Impresum.

Les inscripcions al 7è Congrés Internacional de Tipografia de València poden fer-se a través del web. Valorem la vostra fidelitat! Si vas ser assistent de l’edició anterior congrés, és a dir, del 6è Congrés Internacional de Tipografia, et fem un 10% de descompte (aquest descompte no és acumulable al de pagament)

+ifo a: 7è Congrés Internacional de Tipografia de València

Salut i tipografia!

EBDLN-lanegreta-Congres-Tipografia-Valencia-2016-1

 

EBDLN-lanegreta-Congres-Tipografia-Valencia-2016-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.