Aprovada per unanimitat la llei que modifica els requisits d’accés al Col·legi

El passat 29 d’octubre, el ple del Parlament va aprovar per unanimitat la llei que modifica els requisits d’accés als col·legis de periodistes, de publicitaris i relacions públiques, de l’audiovisual i de disseny gràfic.

L’acte d’aprovació de la llei que modifica els requisits d’accés als col·legiats, va comptar amb l’assistència de membres de la Junta del Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya.

És una promesa complida que permetrà a tots els nostres afiliats passar a formar part del Col·legi sense cap restricció, com ja s’havia dit i permetrà als professionals que ho vulguin emparar-se al Col·legi per a complir tots els requisits que la llei ens marca. Els professionals que verdaderament ho som, assumim els nostres deures al mateix temps que exigim els nostres drets, tal com ha de ser.

El ple ha aprovat avui per unanimitat la llei que amplia els períodes per associar-se als col·legis professionals de periodistes, de publicitaris, de l’audiovisual i de disseny gràfic, i ha donat via lliure perquè la cambra continuï tramitant els projectes de llei de l’impost sobre habitatges buits i de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari. El nou 9N, els pressupostos del 2015, l’eventual convocatòria anticipada d’eleccions i el recurs del govern espanyol contra el decret de pobresa energètica han estat temes destacats de la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas.

Mas ha respost les preguntes que li han formulat Jordi Turull (CiU), sobre les actuacions de l’estat espanyol respecte a Catalunya; Oriol Junqueras (ERC), sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2015 i el compromís del govern amb el 9N; Miquel Iceta (PSC), sobre la presentació dels pressupostos i l’eventual avançament de les eleccions; Alícia Sánchez-Camacho (PPC), sobre la possible impugnació del nou 9N per part del govern espanyol; Joan Herrera (ICV-EUiA), també sobre el possible recurs contra el nou 9N i la celebració d’un ple monogràfic sobre corrupció; Albert Rivera (C’s), també sobre els pressupostos i l’avançament d’eleccions, i David Fernàndez (CUP), sobre la suspensió del decret de pobresa energètica i la invalidació de mesures per prohibir el ‘fracking’.

D’altra banda, els consellers han respost les preguntes dels grups, sobre: la formació professional; el portal MónCat; les armilles dels mossos d’esquadra (CiU); la participació dels majors de setze anys en el 9N; la TDT (ERC); les comarques amb centrals nuclears; l’àrea bàsica de salut de l’Escala (PSC); l’ús polític d’equipaments i personal d’ensenyament el 9N; les polítiques de salut pública (PPC); la paga extra dels funcionaris; les retallades en prestacions socials (ICV-EUiA), i l’ús de locals i personal educatiu el 9N (C’s).

Durant la sessió de control al govern, la presidenta, Núria de Gispert, ha demanat a sis persones que seguien el ple des de la tribuna de públic que sortissin del saló de sessions, després de cridar-les diverses vegades a l’ordre.

Col·legis professionals
El ple ha aprovat el projecte de llei de modificació de les lleis de creació dels col·legis professionals de periodistes, de publicitaris, de l’audiovisual i de disseny gràfic, que modifica els requisits i amplia els terminis per accedir a aquests quatre col·legis. La llei ha estat aprovada per unanimitat i pel procediment de lectura única, que permet que les iniciatives es puguin votar en un únic debat al ple i sense que els grups hi presentin esmenes a la totalitat.

El projecte modifica les lleis de creació d’aquests col·legis perquè s’hi puguin incorporar els professionals que en el moment de la creació exercien la professió però ni disposaven de la titulació universitària requerida per col·legiar-se ni podien acollir-se al període transitori perquè havia acabat.

La iniciativa, l’ha presentada el conseller de justícia, Germà Gordó, que ha assegurat que la modificació serà beneficiosa per a aquests professionals i tota la societat.

Al debat hi han participat Elena Ribera (CiU), Sergi Sabrià (ERC), Ferran Pedret (PSC), Marisa Xandri (PPC), Marta Ribas (ICV-EUiA), Carmen de Rivera (C’s) i David Fernàndez (CUP), i l’han seguit des de la llotja de l’hemicicle els degans de tots quatre col·legis: Neus Bonet (periodistes), Francesc Llobet (audiovisual), Jesús del Hoyo (disseny gràfic) i Ton del Pozo (publicitaris i relacions públiques).

Consulta com la nota de premsa completa al web del Parlament:
_notícia de la sessió
_notícia de l’aprovació de la llei

Salut i col·legi!

EBDLN-requisits-acces-colegi-2014-1

EBDLN-requisits-acces-colegi-2014-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari