Arc Pen, un bolígraf especial per a malalts de Parkinson

Una de les manifestacions motores del Parkinson en els pacients que pateixen aquesta malaltia és la micrografia, que vindrien a ser les dificultats a l’hora d’escriure que fan que la lletra es vagi fent cada vegada més petita i il·legible. Amb el deteriorament del sistema nerviós a mesura que passa el temps, fins i tot, el que abans semblava una paraula acaba sent una simple línia.

Aquí és precisament on entra Arc Pen, un bolígraf especialment dissenyat per tractar les conseqüències del Parkinson a l’hora d’escriure que torna la facilitat d’escriptura als malalts d’aquesta malaltia. El sistema està preparat per detectar els moviments involuntaris de la mà de cada pacient i produeix una vibració personalitzada en funció d’aquests per tal de garantir estabilitat. Amb això no només aconsegueixen que l’escriptura sigui més llegible, sinó que els seus creadors asseguren que redueix el dolor i relaxa els músculs.

Dopa Solutions, un grup de dissenyadors de l’Imperial College London i del Royal College of Ars del Regne Unit, són els responsables d’aquest disseny. Diuen haver provat ja el prototip del seu invent en 14 persones que pateixen de micrografia i asseguren haver aconseguit millorar l’escriptura dels pacients en un 86% dels casos. Ara busquen finançament per seguir endavant amb el desenvolupament i les proves del seu projecte.

Amb projectes com aquest només podem somriure i pensar que el futur serà millor.

ARC, therapeutic vibrating pen for people with parkinson’s

The first therapeutic vibrating pen – enabling larger, cleaner and smoother writing for people with Parkinson’s

ARC is the first pen specifically designed for people with Parkinson’s living with Micrographia. This condition can result in small, cramped and often uncomfortable handwriting. Many people with this motor control difficulty give up the practice of writing or drawing altogether. Dopa Solution’s aim is to focus on higher level needs in order
to have the greatest impact on people’s lives. By utilizing high frequency vibration motors within ARC, we are able to facilitate larger and clearer writing by stimulating the key muscles in the hand as well as reducing the effort required to move the pen across the paper.
ARC prototypes have been trialled and developed in conjunction with fourteen people with the symptoms of Micrographia, demonstrating an overall improvement in writing of 86%.

Més info a Arc Pen i a Dopa Solutions

Salut i accessibilitat!

[vimeo]https://vimeo.com/118493658[/vimeo]

EBDLN-ArcPen-Parkinson-1

EBDLN-ArcPen-Parkinson-3

EBDLN-ArcPen-Parkinson-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari