“Compañeras”, l’emocionant missatge d’un home contra la violència de gènere

“Compañeras”, és l’emocionant missatge d’un home contra la violència de gènere. I no és un altre que Marwan qui en posa el text, la veu i el seny. Mares, companyes, perfectes, així sou!

 

 

Un videopoema que emociona des del més profund, on l’escriptor espanyol Marwan celebra a les dones i convida a altres homes a mirar-nos detingudament, per comprendre el poderós vincle que ens uneix amb el més bell de la vida.

Aquest videopoema es diu “Compañeras” i va ser creat a partir del text i la veu del poeta espanyol Marwan. Un home connectat amb la problemàtica de la dona que es defineix com “Escriptor de cançons i poemes. I bona persona “. Un tipus que, a manera de biografia, explica: “Sóc d’Aluche. Vaig començar a escriure cançons i poemes en 1998 per culpa d’Ismael Serrano. No va ser una elecció en absolut. Els seus temes m’emocionaven tant que vaig tenir la necessitat total de plasmar la meva vida de la mateixa manera “. I així va ser com va començar a omplir el seu univers d’emocions preuades, precioses.

En el seu últim llibre Todos mis futuros son contigo (Planeta), recopila alguns d’aquests textos; poemes que desgranen el sentir profund d’un home connectat amb la seva sensibilitat més profunda i amb una proposta de valorar el femení des d’un lloc central: l’enorme sentit de ser considerades donadores i cuidadores de la vida; la necessitat que deixem de ser vistes com a esclaves, putes o mers objectes, per convertir-nos per fi en això que tantes vegades som: companyes que sostenen, que donen suport.

Per això, des Sophia, volem dir-li: GRÀCIES.

Per l’amor de les seves paraules. Per la composició honesta i descarnada de les seves frases. Perquè a través de la mirada d’aquells que trien veure’ns amb els ulls amb què ens mira ell, el canvi veritable serà posat en marxa. I haurà començat per a tots: homes i dones.

Celebrem i compartim aquests exemples. Missatges que, com el de Marwan, es fan públics per dir NO a les dones invisibilitzades, NO a les dones esborrades de la faç de la terra per la violència.

Article original: http://www.sophiaonline.com.ar/videos/companeras-marwan-genero/

Salut i respecte!

EBDNL-laNegreta-Marwan-Companyeras

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari