Creiem en el que fem

El vídeo Creiem en el que fem! (¡Creemos en lo que hacemos!) forma part de la presentació del model formatiu del FC Barcelona que va tenir lloc ahir a Can BarÇa.

Les principals fites dels esports professionals del Club són: obtenir els millors resultats esportius possibles; atraure i comptar amb el millor talent esportiu; apostar per un estil propi de joc en els diferents esports; disposar del màxim nombre de jugadors formats al Club; ser el club referent en l’àmbit nacional i internacional en l’esport femení; ser el principal element de projecció de la imatge del Club i mantenir els criteris econòmics del Club.

Fonaments del futbol formatiu

El model formatiu del Club es basa en quatre eixos: els entrenadors, el programa, la selecció de jugadors i la gestió del jugador jove.

Els entrenadors tenen com a objectiu l’aplicació de la filosofia del Club, formen part d’una línia de treball comuna del Club, tenen el focus en l’entrenament més que en la competició, se centren en la cultura de treball i de l’esforç, i en els conceptes tècnics propis, i les virtuts són l’entrenament, la comunicació i els consells.

El programa es basa en el pensament estratègic dels principis de joc: transmissió de l’ADN Barça (formativa i tècnica); assimilació de l’estil de joc propi del Club; seguiment d’una línia de treball eficient i coherent amb la filosofia del Club.

La selecció de jugadors és fonamental per desenvolupar la filosofia del Club amb els objectius següents: disponibilitat dels millors jugadors en formació, coneixement i domini del mercat de joves jugadors i determinar la línia de creixement de la qualitat dels equips.

La gestió del jugador jove té un pla d’actuació individualitzada amb programes individuals i específics.

Principis 

Des d’aquesta temporada, el futbol formatiu del Club es divideix en dues vessants: el futbol formatiu professional, dels 16 fins als 21 anys, que completen els jugadors al Barça B; el futbol formatiu amateur, amb els equips cadets (14-15 anys), i els equips del prebenjamí fins a l’infantil (8-15 anys).

Un dels objectius fonamentals del futbol formatiu amateur és buscar la qualitat del jugador i la selecció per posició a partir dels 14 anys. En aquesta etapa es comencen a aplicar els principis de les ciències de l’esport (mèdica, rendiment i tecnologia) i de la metodologia. A partir de l’edat juvenil, el pas al futbol formatiu professional s’amplia el mercat de selecció de jugadors al mercat europeu, i a partir dels 18 anys, al mercat sud-americà. En aquesta darrera etapa hi ha un canvi de mentalitat d’entrenament i una aplicació més específica de les ciències de l’esport (mèdica, rendiment i tecnologia) i de la metodologia.

D’aquesta manera, la detecció dels millors jugadors se centra, pel que fa al territori, a Catalunya i a la resta de l’Estat, fins als 16 anys d’edat. S’amplia la visió de mercat a partir dels 16 anys, edat en què la normativa FIFA permet incorporar jugadors comunitaris; i encara més a partir dels 18 anys, edat en què es poden incorporar jugadors extracomunitaris.

Futbol femení

Aquesta temporada s’ha impulsat la professionalització del futbol femení, amb una adaptació de l’estructura i de la metodologia de treball similar a la resta dels equips professionals del Club, amb l’objectiu de ser un referent al fubol nacional i internacional i aspirar per disputar la final de la Champions League a mitjà termini. A més, els criteris de formació del fubol femení s’han adequat als del futbol masculí.

‘Masia 360º’

La Masia 360º té com a objectius gestionar la carrera dels esportistes, formar els esportistes segons les fases del seu desenvolupament i establir un estil i un segell de qualitat FCB.

El model del futbol formatiu té els objectius següents: implantació dels nous processos de relació amb els esportistes; definició i implantació dels processos de relació amb l’entorn de l’esportista; la utilització de la plataforma tecnològica i el suport acadèmic als esportistes.

El projecte Masia 360º se centra en el desenvolupament humà i esportiu dels jugadors de les diferents seccions professionals del Club i té dos àmbits: l’intern, per al desenvolupament dels esportistes, i l’extern, per a l’establiment de processos de relació amb l’entorn dels esportistes. Les prioritats i el tipus d’accions seran diferents en funció de la fase d’evolució de cada esportista.

A més, la Masia 360º crearà una Oficina de Seguiment dels Esportistes que organitzarà activitats esportives i no esportives.

+info a: Facebook | Twitter | Google+Instagram

Salut i creure!

EBDLN-FCB-Creemos-en-lo-que-hacemos-1

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari