El multilingüisme a les empreses catalanes

Què representen les exportacions catalanes dins del total espanyol? Quins territoris són els principals mercats de les empreses catalanes? Quines llengües fan servir les empreses catalanes a l’estranger? Aquestes són algunes de les qüestions que es poden resoldre accedint a la visualització interactiva creada a partir dels resultats de l’estudi sobre el multilingüisme a les empreses catalanes elaborat per la Càtedra de Multilingüisme Linguamón de la UOC.

A través d’aquest estudi es pretén conèixer l’estat actual del multilingüisme de les empreses catalanes. La Càtedra ha comptat amb la col·laboració del professor Hagen -investigador principal de l’informe europeu ELAN.-, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de la Vicepresidència, Linguamón – Casa de les Llengües i la Universitat Oberta de Catalunya.

El multilingüisme representa una oportunitat clau per a la internacionalització i l’expansió de la petita i mitjana empresa de Catalunya. Així ho indica l’estudi ELAN.cat: són prou multilingües les empreses catalanes?, que conclou que les empreses no dominen prou les llengües d’alguns mercats principals i emergents i destaca la necessitat que tant governs com companyies fomentin l’aprenentatge de llengües per a consolidar la internacionalització de l’economia. El treball també subratlla que el coneixement delcatalà s’ha generalitzat en les PIME i és la llengua més emprada en les relacions comercials a Catalunya, en el 97,9% dels casos.

Si voleu interactuar amb aquesta infografia entreu a Viu la recerca i la innovació de la UOC.

Salut i multilingüisme!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari