Georges Méliès, el mag del cinema

Georges Méliès va ser un il·lusionista i cineasta francès que va introduir la fantasia al món del cinema. Fou un geni dels efectes especials, va aplicar trucs de màgia, la tècnica de la llanterna màgica, pirotècnia, efectes òptics, etc. Méliès, va ser tot un precursor de l’il·lusionisme al cinema i la seva obra és avui encara vigent, un exemple és la seva pel·lícula més famosa, Le Voyage dans la LuneÉs per això que el CaixaForum de Barcelona li ha dedicat, fins el 24 de juny, la retrospectiva Georges Méliès. La màgia del cinema.

L’exposició explica per primera vegada les arrels culturals, estètiques i tècniques de Méliès i ens demostra que els orígens del seu món es troben en els orígens del cinema: ombres animades, llanterna màgica, fantasmagoria cronofotografia, il·lusionisme, màgia i fantasia.
El visitant viatjarà al món estrany, agitat i animat d’un dels creadors més importants de la història del cinema, assistint al seu naixement. Marcaran el ritme de la mostra projeccions, aparells cinematogràfics en funcionament i objectes únics, com per exemple la primera càmera de Méliès o el vestuari original de Viatge a la Lluna. Els objectes presents a l’exposició pertanyen a la Cinémathèque Française. Fundada el 1936, disposa de la col·lecció més important a escala mundial de dibuixos, pel·lícules, aparells, vestuaris i objectes de Georges Méliès, així com d’un extens i valuós fons d’objectes i imatges relacionats amb els inicis del cinema.

georges-melies-de-lleno-en-el-ojo-9-cuadro-recomposicion-de-una-escena-de-la-pelicula-i-voyage-dans-la-lune-i

423487_10151105147007482_1814459686_n

George_Melies (1)

Vist a Obra Social “la Caixa”

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , ,

Deixa un comentari