Johan Bävman busca canviar la visió de la paternitat a Suècia

A Suècia el postnatal té una durada de 480 dies (18 mesos) dels quals 60 dies per obligació ha de prendre el pare. La resta, tots dos progenitors poden dividir-se’ls com vulguin.

Aprofitant el seu temps a casa després del naixement del seu fill, el fotògraf independent Johan Bävman començar a explorar el nou món que significa la paternitat. Bävman viu a la ciutat de Malmö i va decidir capturar amb la seva càmera a altres homes que com ell, que es quedaven amb els seus nens a casa en algun moment.

Us adjunto unes quantes de les moltes fotografíes que va realitzar. Hi han imatges impactants, altres de divertides… però totes ens fan veure una altra realitat que, per sort, també existeix. Johan Bävman amb aquesta sèrie de fotografíes busca canviar la visió de la paternitat a Suècia.

“Tot va començar quan era a casa amb el meu propi fill. Això va ser fa un any i mig. No vaig poder trobar literatura o alguna cosa dirigit als pares. El sistema a Suècia i en altres països, és més dirigit a la dona en la família. Volia esbrinar si podia veure models de rols de pare que es poguessin relacionar. Jo no volia aconseguir pares fantàstics. Volia tenir pares que mostressin les dificultats de tenir un nen”, va comentar a la revista nord-americana Cosmopolitan.

“Estar a la llar, no sempre és fàcil – és com un treball de temps complet, o fins i tot més”, va afegir l’artista, afirmant que això és una cosa que les dones han fet per segles i a la majoria no li sembla admirable. Així mateix, indica que si en les seves fotos apareguessin dones, probablement a pocs li cridaria l’atenció, perquè aquest rol en elles es dóna per garantit.

“Al principi vaig pensar que era una qüestió econòmica (…) Però mentre vaig prendre aquestes fotos, em vaig adonar que era també una fallada estructural i un fracàs cultural”, ha afegit.

“Tenir un fill és difícil -no dorms prou, pots estar enutjat, cansat i frustrat-. Ser capaç d’estar a casa t’ajuda a entendre la teva parella i tenir una millor relació”, ha plantejat.

“Vaig rebre un correu electrònic dient que des de la Comissió Europea volien que jo fos a parlar sobre el tema. Vull que la gent parli d’aquest treball i que tots sàpiguen que tothom és capaç de tenir cura dels nens. És una cosa que tens a les gens. Quan tens un fill, una mare no és millor que un pare per tenir cura dels nens. No hi ha una cosa biològicament predisposat que digui que la mare és millor. No ho és. És una cosa que s’aprèn per assaig i error”, conclou.

Swedish Dads

No other country provides such generous terms of parental leave as Sweden. The current system allows parents to stay at home with their child during 480 days in total – while receiving an allowance from the State. Out of these 480 days, sixty must be taken by the father or else are lost. The purpose of this allocation is to improve gender equality. In order to promote a more equal sharing of parental leave between men and women, a so called equality bonus has also been introduced.

+info a: Swedish Dads

Salut i paternitat!

EBDLN-Johan Bävman-Dads-05

EBDLN-Johan Bävman-Dads-04

EBDLN-Johan Bävman-Dads-09

EBDLN-Johan Bävman-Dads-03

EBDLN-Johan Bävman-Dads-08

EBDLN-Johan Bävman-Dads-01

EBDLN-Johan-Bävman-Dads-07

EBDLN-Johan Bävman-Dads-02

EBDLN-Johan Bävman-Dads-06

Via Oriol Malet.

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari