La sèrie Dràcula, una lliure adaptació del clàssic de Bram Stoker

La NBC va estrenar, coincidint amb la setmana de Halloween, la seva nova adaptació del clàssic de Bram Stoker, Dràcula, interpretada per l’extraordinari i fascinant Jonathan Rhys Meyers, que ja ha demostrat amb anterioritat la seva capacitat inquietant.

nueva-serie-dracula-nbc-lanza-el-primer-trailer-1

La idea d’una nova adaptació d’un personatge clàssic és, en sí mateixa, arriscada. Ja s’han fet moltes adaptacions (algunes bones, d’altres d’un mal gust inimaginable) i oferir una nova visió és difícil. Però els productors i guionistes de la sèrie ho han volgut fer donant un nou argument a la història, encara que amb els mateixos personatges, i algun de nou.

L’argument és senzill: Dràcula torna de la tomba i es fa passar per un revolucionari empresari americà que s’instal•la a Londres amb el propòsit d’oferir energia gratuïta. Però aquesta és només una cortina de fum. El que realment ha vingut a fer a Londres és venjar-se dels seus enemics, d’aquells que van arruïnar la seva vida: l’Ordre del Drac.

Però no podia faltar el personatge de Mina, i aquí s’han basat més en l’original, ja que en veure Mina, Dràcula s’adonarà que té a veure amb la seva dona assassinada i decidirà conquistar-la. Sorprenent? No. Si el que volien els guionistes era que ens penséssim que això no anava a passar, és que no han llegit Dràcula ni han vist l’adaptació a la gran pantalla de Francis Ford Coppola. Però, pel que es veu al capítol pilot, sembla que realment volen crear una mena de misteri en relació al que passarà entre Dràcula i Mina. Esperem que ho sàpiguen portar bé i ens poguin sorprendre…

El que busca aquesta adaptació de la NBC és ver una nova revisió del clàssic, donar-li un nou toc elegant, sensual i visual a una història universal i repensar el personatge. Ha creat noves aliances, ha pensat nous personatges foscos que encarnen l’Ordre del Drac i ha treballat en l’aspecte estètic de la sèrie per oferir un producte de bona factura visual. Però, funcionarà l’argument? Els vampirs ja fa temps que estan de moda (tant a la literatura com a la gran i petita pantalla, amb sèries com True Blood o Cròniques vampíriques, també conegudes com a Diaris de vampirs, adaptació, aquesta última, de la sèrie de novel•les de L. J. Smith). I ja fa temps que se’ls hi dóna un nou aire: tenim als vampirs dolços i lluminosos de Stephanie Meyer, que tenen ben poc de la sensualitat i la morbositat clàssica dels vampirs; tenim els sanguinaris i sexualment actius vampirs de la sèrie True Blood, i tenim els joves vampirs de L. J. Smith, que en la petita pantalla són els més creïbles per la seva càrrega de dubtes i lluita constant entre els seus instints i el que el cor els demana. Què aportarà aquest Dràcula a la llista? Potser una mica més de classe i cert toc sensual. Però és d’hora per dir-ho. Caldrà veure algun capítol més abans de donar un veredicte sobre la sèrie.

 

Conte contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, ,

Deixa un comentari