L’Alfabet Eròtic Soviètic de Sergey Merkurov

Sergey Merkurov (Сергей Меркуров), qui seria anys més tard ‘Artista del Poble de la URSS‘ i creador de nombrosos monuments a Joseph Stalin (tres d’ells entre els més grans de l’URSS) hauria dissenyat el 1931 aquest Alfabet Eròtic Soviètic amb la intenció d’ajudar en l’Alfabetització de la població adulta.

L’art eròtic soviètic havia de ser didàctic, havia d’oferir les eines imprescindibles per augmentar la natalitat de la Soyuz. Merkurov va ser un destacat representant de l’estil modern acadèmic, i a més de ser autor dels tres majors monuments al dictador, va elaborar un abecedari amb il·lustracions que exemplificaven a dones i homes fornicant en postures imosibles, envoltats de penis alats i, sovint, amputats.

A aquest singular treball se li troben referències a la mitologia grega i romana. No està del tot clar el que va portar a un home condecorat amb l’Ordre de Lenin a jugar a ser Dionís, a dibuixar escenes de plaer i fregar la sàtira. Però ens agrada pensar que hi ha passions que, encara que estiguin sota el jou de l’ordre social, són incontrolables.

Amb aquesta entrada tan il·lustrativa donem pas al cap de setmana. Si us agrada i el voleu en format PDF el podeu descarregar aquí: monoskop.org

Salut i alfabet!

EBDLN-Sergey-Merkurov-01

EBDLN-Sergey-Merkurov-03

EBDLN-Sergey-Merkurov-09

EBDLN-Sergey-Merkurov-04

EBDLN-Sergey-Merkurov-12

EBDLN-Sergey-Merkurov-06

EBDLN-Sergey-Merkurov-13

EBDLN-Sergey-Merkurov-14

EBDLN-Sergey-Merkurov-15

EBDLN-Sergey-Merkurov-05

EBDLN-Sergey-Merkurov-10

EBDLN-Sergey-Merkurov-11

EBDLN-Sergey-Merkurov-07

EBDLN-Sergey-Merkurov-08

EBDLN-Sergey-Merkurov-02

EBDLN-Sergey-Merkurov-16

EBDLN-Sergey-Merkurov-17

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari