Les crispetes del Most

Aquest cap de setmana l’he passat envoltat de Most, o sigui, al Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. Vaig poder gaudir de sessions de pel·lícules amb Denominació d’Origen. Pel·lícules, tan de temàtica vinícola com ‘Deconstruint el vi català’, que per cert, em va semblar molt interessant i va obtenir el premi Arrels al certamen, i el curtmetratge ‘Lafleur’, o la recent estrenada ‘When Pigs Have Wings’ (Un cerdo en Gaza). Aquestes han sigut les pel·lícules amb les que més he gaudit durant aquests dies, però han sigut moltes les que el públic ha pogut gaudir. Un invito a veure les pel·lícules guanyadores de les seccions competitives, de ben segur en trobeu d’interessants. La periodista Màbel Martí, va ser l’encarregada de presentar el certamen, on també, es va premiar a vàries personalitats del món del cinema català, com Sergi López, Pere Arquillué i Candela Peña per la seva trajectòria artística.

Una de les activitats paral·leles al festival, va ser el 3r Most&Blogs, una interessant  trobada de blocaires de dins i fora del Penedès, duta a terme al Vinseum de Vilafranca del Penedès i, impulsat per la Penedesfera. Un molt bona oportunitat per establir contacte amb altres bloggers de la zona i interessats també pel món vitivinícola. Totes i cadascuna d’aquestes projeccions i activitats estaven maridades per una copa de vi i un formatge, quina millor manera d’acabar!

No només cinema i vi es podia veure i beure al Most Festival, també hi havia crispetes. Sí, la comunicació gràfica del Most es basava en les crispetes. Ara us preguntareu si he de parlar de les crispetes? Sí. Segurament podríem trobar un altre blog on parlen de les projeccions del festival, és més durant aquest, ja vaig poder intercanviar opinions sobre aquestes, però vull destacar la importància del disseny i la comunicació del festival. El concepte em va cridar l’atenció des de bon principi. La fusió de l’estil i la categoria d’un festival de cinema amb la quotidianitat del ritual de menjar crispetes davant d’una pel·lícula. Com sinó, s’ha de veure una pel·lícula? Amb crispetes. Personalment no sóc amant de crispetes i cinema, però el concepte utilitzar em va agradar. Durant els dies previs al festival, vam veure el cartell del dissenyador Dani Jané, fent confluir el concepte de les crispetes dins d’una copa vi, i faltava veure l’ambientació que guarniria tot el Most. L’actor vilafranquí Xaví Mañé, va ser l’encarregat de la Direcció artística. Mañé, amb qui vaig tenir l’oportunitat de conversar, va crear un petit món on les crispetes prenien vida sorgint d’ampolles de vi i cava. Un petit jardí d’ampolles efervescent de crispetes amb motiu del festival. El decorat principal era un gra de raïm gegant format amb els ceps de la vinya i les lletres del Most que sorgien d’aquest. Un muntatge, primerament estrany i sorprenen però interessant! Em va agradar molt aquesta ambientació!

Salut i festivals!

 

20131110_191044

20131110_190943

1395333_573204429417832_1253263275_n

1383989854743

1456055_573827936022148_1163200622_n

 

 

 

 

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari