Les sèries de la nostra adolescència arriben al Festival de Sitges

La nostra infantesa ha arribat al Festival de Sitges en forma de pel·lícula. No és que els nostres pares hagin decidit portar les cintes casolanes al festival per la secció Sitges Family, que és la secció pensada per visionar films en família. El que ha passat és que algunes de les sèries que van marcar la nostra infantesa i adolescència han passat a la gran pantalla. La secció d’anime d’aquest any presenta dues pel•lícules que ens fan retrobar amb dos personatges clàssics: el Capità Harlock i en Son Goku.

Harlock 2

Per una banda, el director d’anime Shinji Arakami ha fet una nova versió del manga que Leiji Matsumoto va crear a finals dels 1970s: Capità Harlock. La cinta en qüestió, titulada Space Pirate Captain Harlock, esta produïda per Toei Animation i competirà a la Secció Oficial Fantàstic del Festival de Sitges. En ella no trobem els dibuixos de la sèrie original que vàrem poder veure a TV3, sinó una nova estètica fruit de les noves tècniques d’animació i 3D. Un interessant reboot animat d’aquesta saga intergalàctica que va enamorar a molts.

Aquí podeu veure el trailer: “Space Pirate Captain Harlock” Trailer 3

Per l’altra banda, el Festival també projecta la darrera pel·lícula protagonitzada per Son Goku i els seus amics: Dragon Ball Z Battle of Gods. Aquesta cinta ens situa uns anys després de la derrota del monstre Buu, quan, coses que passen a la vida, el Déu de la Destrucció descobreix que existeix un guerrer que va ser capaç de derrotar al poderós Freezer. El Déu creu que aquest guerrer pot ser el protagonista d’una llegenda que parla d’un “déu supersayan”, així que el va a buscar. I, com era d’esperar, malgrat els consells d’en Kaioh, en Goku també el va a buscar. D’aquesta manera s’iniciarà una batalla que podria posar en perill la terra i que posa a prova els poders d’en Goku.

bola de drac

No he tingut encara el plaer de veure la nova versió d’en Harlock, però espero que sigui una mica millor que la nova cinta d’en Son Goku, que et deixa amb un regust amarg a la boca. No vull dir que la nova pel·licula de Bola de Drac no estigui bé, però no arriba a la qualitat que tenia la sèrie de Bola de Drac Z. Això sí, després de veure-la, et venen ganes de tornar a començar la sèrie.

I pensant en la sèrie original, voldria senyalar una curiositat. I és que precisament aquest mateix any, coincidint amb la festa del llibre de Sant Jordi, Norma Editorial va publicar un llibre titulat La sèrie de la teva vida, escrit per Marc Zanni i Joan Zant. Potser aquests noms no us sonin, però van ser els encarregats de donar veu a en Son Goku i en Vegeta. Van decidir explicar com van viure l’experiència de posar-se a la pell d’aquests personatges i van ajuntar anècdotes i secrets d’aquesta mítica sèrie que va marcar a tantes generacions i que sembla que mai volem que acabi.

I conte contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , ,

Deixa un comentari