Llibres per cultivar idees

En un moment social i econòmicament difícil, una de les frases que més escoltem és el “cal reinventar-se”. Hi ha qui té més facilitat per fer una cosa així i qui en té menys. Però el que cal tenir present és que, sovint, per reinventar-se, per sortir endavant, calen idees. I tots podem tenir bones idees… Però molt sovint no sabem què fer amb elles, o si sols són bones o no.

Al gener d’aquest any, l’editorial Amat va publicar un llibre força interessant titulat: Tienes una idea (pero aún no lo sabes), del jove Pau Garcia Milà. Aquest jove, que amb només disset anys va crear el sistema operatiu eyeOS, ja ha publicat tres llibres. L’últim, aquest llibre publicat per Amat, és un intent d’ajudar als joves a generar idees. Perquè, senyors, l’obtenció d’idees és quelcom que es pot entrenar. Com el mateix autor diu a la seva pàgina web (http://www.paugarciamila.com/), es tracta d’un llibre «ràpid de llegir que demostra que és fàcil tenir idees i ens ensenya com podem entrenar-nos per tenir més i més idees». És un llibre que busca ensenyar i motivar al lector a identificar idees, a prendre’n nota, a potenciar-les i a treure’n el màxim profit.

tienes-una-idea-pero-aun-no-lo-sabes-9788497356909

Es tracta d’un llibre diferent que no es planteja com d’altres obres destinades al món de l’empresa. El que busca l’autor és fomentar la creativitat i, per tant, el llibre en sí mateix busca transmetre aquesta creativitat, sortir dels tòpics i ajudar realment a aprendre a identificar idees i a saber què fer amb elles. Quan érem petits teníem un fotimer d’idees i sabíem imaginar com ningú el que podríem arribar a fer i com fer-ho. Potser ha arribat l’hora de recuperar aquell nen i començar a observar-nos, tant a nosaltres com al nostre voltant, per tal de descobrir idees. I no es tracta només de dir “quina bona idea!”, sinó d’apuntar-la a un bloc de notes, a un tros de tovalló de paper, on sigui, per no oblidar-la i treballar en ella. No deixar que se l’emporti el vent.

Si voleu saber més del llibre i de l’autor, podeu visitar la seva web, abans esmentada, o llegir l’article que va aparèixer a la revista Qué Leer de març del 2013 (nº 185).

Llibre contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, ,

Deixa un comentari