Marset i Jaime Moreno, Premis Nacionals de Disseny 2015

Els jurats dels Premios Nacionales de Innovación y Diseño 2015 han decidit que, aquest any, els guanyadors en les seves respectives categories siguin:

Categoria Disseny

  • Premio Nacional de Diseño modalitat Professionals a: Jaime Moreno Medina.
  • Premio Nacional de Diseño modalitat Empresa a: Marset Iluminación, S.A.

Categoria Innovació

  • Premio Nacional de Innovación modalitat Trajectòria Innovadora a: Manuel Torres Martínez.
  • Premio Nacional de Innovación modalitat Compra Pública Innovadora a: Universidad de Córdoba.
  • Premio Nacional de Innovación modalitat Internacionalització ex-aequo a: Natura Bissé, S.A. i Iberdrola, S.A.

Aquests premis, que atorga la Secretaria d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació del Ministerio de Economía y Competitividad, organitzats amb la col·laboració de BCD Barcelona Centre de Disseny, reconeixen el desenvolupament de la innovació tecnològica i la utilització del disseny com a element innovador per part de professionals i empreses.

GUARDONATS
Jaime Moreno Medina, per la seva visió creativa i innovadora especialitzada en el disseny de productes industrials orientats a l’usuari que, a través del disseny, aporta un valor comercial i al mateix temps una millora en la qualitat de vida de les persones. A més del disseny del producte, aporta una visió multidisciplinar que l’ha convertit en un consultor expert en estratègia de producte. La seva orientació professional li ha permès, a través de la seva empresa Mormedia, desenvolupar nombrosos projectes per a companyies procedents de múltiples sector.

Marset Iluminación. Els seus dissenys en l’àmbit de la il·luminació estableixen un important element estratègic empresarial i constitueixen un eix transversal que uneix producte, comunicació i empresa fins a atènyer comportaments sostenibles i responsables. El jurat ha destacat el creixement excepcional de l’entitat en els darrers anys, la seva forta quota d’exportació i la qualitat de les seves diferents col·leccions.

Manuel Torres Martínez, pel seu rigor professional i empresarial estretament compromesos amb la innovació en el sector de sistemes d’automatització de processos productius altament complexos. El jurat ha valorat el seu fort compromís amb la innovació i la seva capacitat per desenvolupar activitats de transferència tecnològica a sectors tan diversos com l’aeronàutic o l’energètic.

Universidad de Córdoba. Premiada pels seus projectes en el camp de la biomedicina com en el sector agroalimentari. A l’àrea sanitària, el seu esforç ha estat específicament valorat per optimitzar el rol de les administracions públiques en els processos públics de licitació i plantejar solucions innovadores a necessitats dels àmbits de la teràpia i la diagnosi mèdica. Així mateix, el jurat ha considerat que el projecte del camp agroalimentari proporciona solucions de caràcter innovador a les necessitats del seu entorn més proper, en concret en la mecanització del sector de l’olivera.

Natura Bissé International SA. El seu fort compromís amb la innovació li ha permès posicionar els seus productes entre les marques més exclusives de la cosmètica mundial. Mitjançant l’aplicació de solucions innovadores, a través de la seva constant inversió en I+D, ha obtingut nous ingredients altament eficaços i noves textures en tractaments cosmètics, que li han proporcionat un volum de vendes a l’estranger proper al 75%.

Iberdrola. Ha aconseguit situar-se com a líder mundial en energia eòlica i convertir-se en la major empresa de renovables gràcies a un projecte industrial valent i innovador, de gran solidesa i basat en una estratègia de creixement sostenible. La inversió en I+D està orientada a millorar l’eficiència de les seves operacions, desenvolupar nous productes i serveis, i dissenyar noves tecnologies i models de negoci.

JURATS
Dos jurats d’experts i professionals de reconegut prestigi en l’àmbit de la innovació i el disseny han valorat les candidatures presentades. En ambdós jurats, Maria Luisa Poncela, secretaria general de Ciencia, Tecnologia i Innovació, ha estat la presidenta, i Adela Martín, subdirectora general de Competitivitat i Desenvolupament Empresarial, ha exercit de secretaria.

El jurat dels Premios Nacionales de Innovación ha estat compost per María Luisa Castaño, directora general d’Innovació i Competitivitat, Federico Flórez, director general de sistemes d’informació i innovació de Ferrovial, Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol, Jorge Jordana, conseller de presidència de Fiab, Mónica Martinez, presidenta de GMV i Francisco J. Riberas, president de Gestamp.

El jurat encarregat dels Premios Nacionales de Diseño ha estat compost per María Luisa Castaño, Marcelo Leslabay, docent i dissenyador de la Universidad de Deusto, Pablo Martín, dissenyador de Design by Atlas & Partners, Viviana Narotsky, presidenta d’ADI-FAD, Carlos Prado, president de Lékué i May Valdecantos, consultora de Dimad.

La cerimònia d’entrega es durà a terme durant el 2015.

+info a: Notícies BCD | Marset i Jaime Moreno, Premios Nacionales de Diseño 2015

Salut i reconeixement!

EBDLN-Marset-Jaime-Moreno-1 EBDLN-Marset-Jaime-Moreno-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari