Meu Rio: Com traslladar les manifestacions a la xarxa a Brasil

Meu Rio és un projecte ciutadà d’aquells que no deixen indiferent. Es tracta d’una plataforma que impulsa la participació ciutadana a través de la tecnologia. Per mitjà de la pressió popular traslladen aquest descontent global a les xarxes socials dels responsables arribant a aconseguir que molts d’ells tanquin les seves pàgines de Facebook. Fins ara 90.000 brasilers són els que recolzen aquest projecte i crec que seguirà creixent.

Una de les accions estava adreçada a impedir que durant el procés de millora de l’estadi Maracanà fos derrocada l’escola pública Friedenreich. Gràcies a la video-vigilància van acordonar la zona durant les 24 hores del dia i van generar un sistema d’alarma que avisava a 2.000 persones si hi havia quelcom sospitós a la zona de l’escola.

Aquest n’és un dels molt exemples d’èxit que és poden aconseguir quan tots anem a una. Tenim més força de la que ens imaginem. I si somniem que lluitem pel que creiem injust?

També m’agradaria destacar la gràfica que envolta Meu Rio. Us agrada? Jo la trobo molt ben treballada i amb un estil prou engrescador. La barreja de colors, la tipografia… like!

O Meu Rio é um laboratório de novas interfaces de participação cívica que une a tecnologia à mobilização da sociedade para aproximar os cariocas da política. Nossa missão é construir uma nova cultura política com os cariocas e fazer com que o cidadão comum possa participar efetivamente da construção de políticas públicas. Nós vemos os próximos anos como uma grande oportunidade de desenvolvimento para o Rio e acreditamos que se os cariocas não botarem a mão na massa agora, esse momento não será aproveitado da melhor forma. Nós cariocas temos sim o poder de construir uma cidade melhor para todos e vamos mostrar que a nossa força pode trazer resultados surpreendentes.

Salut i seny!

EBDLN-MeuRio-1

EBDLN-MeuRio-2

EBDLN-MeuRio-3

Vist a Yorokobu.

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , ,

Deixa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.