Optimitza el teu web i aconsegueix el millor posicionament SEO

He trobat al Blog de CDmon un article molt interessant per a tots aquells que no teniu gaires nocions sobre el tema optimització web i posicionament SEO. M’he permés el luxe de traduïr el text al català de manera íntegra esperant que us ajudi:

Tots hem sentit que la teoria del posicionament SEO és relativament fàcil d’entendre, no obstant això, aconseguir una optimització SEO del teu web el bastant bona com per veure resultats no és una tasca fàcil. Són molts els factors que intervenen en aquest llarg camí del posicionament, alguns estan a l’ordre del dia mentre uns altres encara són un misteri per resoldre.

Encara que el SEO compta amb alguns components molt tècnics, avui anem a parlar de 10 factors que potser no estiguis implementant i són necessaris per a l’optimització SEO del teu web:

1. Paraules clau
Est és el primer que hem de tenir en compte en l’estratègia SEO del nostre projecte. L’estudi que es realitza de les paraules clau ha d’estar molt enfocat al teu públic objectiu però també als teus clients potencials. La recerca en aquest camp és bàsic i si no realitzes un estudi en profunditat de paraules clau no arribaràs a posicionar-te per al teu públic objectiu. Tracta de pensar com et buscarien els teus potencials clients, analitza el nivell de cerques de les paraules seleccionades, quant tràfic podrien aportar-te, i quin és la dificultat per posicionar-te per a aquestes paraules.

2. Continguts de qualitat
El contingut és l’arma principal per enamorar als cercadors com Google. Tracta d’elaborar textos llargs, que continguin les teves paraules clau, que estiguin actualitzats, que siguin de qualitat i aportin informació rellevant als teus usuaris.

3. Metatags optimitzats
Totes les pàgines han de tenir una etiqueta “title” i una altra “description” que es corresponguin amb el títol i descripció de cada pàgina. Procura respectar els límits de caràcters, aportar una informació atractiva per a l’usuari i que continguin les paraules clau que hagis seleccionat per a cada pàgina.

4. Millora del CTR
El CTR és una mètrica que Google té molt en compte. La teva pàgina pot sortir 1.000 vegades en els resultats de Google, però si ningú fa clic en ella és perquè no és prou rellevant o atractiva. Per a això has de treballar molt les etiquetes que esmentàvem en el punt anterior. Intenta que siguin atractives, com si d’un anunci es tractés, i que destaquin per sobre de la teva competència. Amb això aconseguiràs augmentar els clics a la teva pàgina i, per tant, augmentar el CTR.

5. Sitemap.xml
El sitemap és un arxiu que serveix de guia per Google. En ell has d’especificar totes les URL que vols que tingui en compte per al posicionament. Tingues en compte que hauràs de pujar el sitemap. Parlant clar, amb un *sitemap podràs dir-li al cercador: “Google, llegeix aquesta pàgina i tracta de posicionar-la”.

6. Robots.txt
Diguem que aquest arxiu és just el contrari al sitemap. El robots.txt permet indicar-li a Google quines pàgines no vols que tingui en compte, bé sigui perquè no t’interessa que apareguin en els resultats, perquè són pàgines internes del teu gestor de continguts o CMS, o perquè simplement no són rellevants per a l’usuari, com a polítiques de privadesa o condicions d’ús.

7. SEO social
La teva activitat en xarxes socials és molt important per al cercador, sobretot en Google+. Si generes continguts prou atractius, els viralitzes i aconsegueixes fer-te amb una comunitat de seguidors que interactui i comparteixi els teus continguts aconseguiràs millors resultats en l’optimització SEO del teu web.

Si voleu saber quins són els punts 8, 9 i 10 visiteu l’article original: Optimiza tu web y consigue el mejor posicionamiento SEO

Salut i ajudes!

EBDLN-CDmon-SEO

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari