Ouigo, la marca low-cost de la companyia nacional de ferrocarrils francesos

Ouigo és la nova xarxa de trens low-cost d’alta velocitat de SNCF, l’encarregada d’explotar els ferrocarrils francesos. M’agrada molt tota la gràfica, crec que és un bon projecte d’identitat. Rosa, blau, Gotham Rounded i un cercle, aquests són els elements base d’aquesta identitat. Carré Noir han jugat amb la combinació de paraules OUI+GO (Sí+Anem) que explica perfectament la filosofia d’aquesta companyia.

La identitat està tractada de manera molt senzilla i minimalista afavorint una bona lectura i identificació per part de l’usuari. El que no acabo de veure és la barreja dels dos color principals. El rosa i el blau provoquen certa vibració als elements gràfics que no afavoreix la lectura. Entreu al seu web i segur que passats uns segons haureu de fer com jo, sortir de la pàgina pel molt que molesta. Als trens el color blau és més clar i no vibra tant, em recorda al món de les compresses, però no vibra.

Si comparo la gràfica d’aquesta companyia de transport low-cost amb les que tots coneixem, haig de felicitar a totes les parts perquè aquesta les supera amb molta diferència.

Salut i minimalisme!

EBDLN-Ouigo-2013-3

EBDLN-Ouigo-2013-2

EBDLN-Ouigo-2013-4

EBDLN-Ouigo-2013-7

EBDLN-Ouigo-2013-5

EBDLN-Ouigo-2013-6

EBDLN-Ouigo-2013-9

EBDLN-Ouigo-2013-8

Vist a OscarGarcia.me

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , ,

Deixa un comentari