Pictogrames contra l’autisme

Els pictogrames contra l’autisme pretenen facilitar la vida a les persones amb problemes per comprendre el llenguatge no verbal.

Les persones que pateixen autisme sovint tenen problemes per comprendre el llenguatge verbal. Això, entre moltes altres coses, els impedeix entendre els cartells de les botigues, establiments i edificis públics, i per tant identificar què s’hi fa o què s’hi ven.

Per intentar fer-los la vida més fàcil, l’associació Autisme Mataró ha endegat un projecte per senyalitzar espais de la ciutat amb pictogrames, fàcils d’entendre per a les persones amb aquesta alteració en la comprensió del llenguatge. La iniciativa va néixer a Gavà de la mà de l’entitat EduTea, inspirat en un projecte Navarrès que ha aconseguit col·locar més de 6.000 pictogrames repartits per tota la comunitat del Nord d’Espanya.

I ara Autisme Mataró l’adopta a la capital del Maresme. Els pictogrames, obra de l’artista gavanenc Josep Bel, ja han començat a aparèixer a diferents establiments col·laboradors. Amb aquests dibuixos es vol ajudar a que la ciutat sigui molt més transitable i còmode per a les persones amb discapacitats sensorials, com ho són les que pateixen TEA (Transtorns de l’Espectre Autista). La presidenta d’Autisme Mataró, Anabel Ortiz, confia que cada cop més locals i equipaments de la ciutat, inclosos centres educatius se sumin a la iniciativa i deixin un espai per a aquests pictogrames identificatius.

Salut i pictogrames!

EBDLN-Pictogrames-contra-l'autisme-2

EBDLN-Pictogrames-contra-l'autisme-1

Via www.capgros.com

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari