Publicitat racista a la història

D’acord que eren altres temps, d’acord que la publicitat ha de vendre, d’acord que qui paga mana, d’acord. D’acord? No, d’acord no. Encara recordo quan treballava a una Agència de Publicitat del món de la Salut i no em deixaven fer servir imatges de persones no europees per les campanyes dels clients. Motiu? No venen = Racisme. També em deien que les campanyes amb il·lustracions tampoc veien. En fi, així els hi va.

M’he trobat amb un recull de campanyes publicitàries més racistes fets al llarg de la història. Per plorar! I no cal que anem a exemples llunyans com el de ColaCao de 1956 amb el mític ‘Yo soy aquél negrito del África tropical…‘. Exemples com L’Oreal amb Beyoncé i el seu aclariment de pell, Microsoft i el seu canvi de personatges segons el país de publicació o Sony amb la PSP Blanca. Són exemples tan recents que fa posar la pell de gallina.

No tot val per vendre. Provocar, desafiar, fer pensar… això està bé. Faltar al respecte de la condició humana no. Racisme, masclisme, homofòbia… són adjectius que qualifiquen molts dels anuncis que trobem avui dia. Denunciem-los i esperem amb il·lusió que s’acabin com més aviat millor.

Jo només mostro un parell d’exemples, si voleu veure la resta, entreu a Publicitat Racista.

Salut i respecte!

EBDLN-Publicitat-racista-historia-1

EBDLN-Publicitat-racista-historia-2

Via elmundo.es

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari