Reflexió, un projecte tipogràfic experimental de Ramón Carreté

Reflexió és projecte tipogràfic experimental de l’estudi Ramón Carreté que combina el reflex sobre un mirall amb lletres de paper tallades per un dels seus eixos. El resultat són composicions modulars que, un cop fotografiades, suggereixen imatges realitzades en 3D.

El projecte utilitza aquesta màgia i la contradicció visual per transitar des del llenguatge digital cap al món analògic. La construcció de lletres sobre un mirall crea noves realitats amb el reflex, que no són ni veritat ni mentida. Amb una intenció lúdica evident, aquest projecte investiga tipogràficament per retornar al paper allò que el paper li ha donat al píxel. Dit d’una altra manera, simular el píxel amb paper quan estem acostumats, precisament, al contrari.

Un punt de vista personal sobre el canvi d’era que s’ha produït en la construcció de tipografies i una invitació a reflexionar sobre com generar imatges amb tipografia.

El mirall té una força que va més enllà de la seva forma o mida. Té un gran poder de seducció, que et fa creure que el que veus és veritat, quan en realitat només és una imatge reflectida.Hem volgut jugar amb aquesta màgia i emprendre el camí de tornada des del món digital cap al món analògic. Per fer-ho, hem disposat lletres de paper sobre un mirall, tallades per un dels seus eixos. El resultat són composicions modulars que, un cop fotografiades, suggereixen imatges realitzades en 3D.El projecte té la vessant de recerca lúdica: tornar-li al paper el que el paper li ha donat al píxel; o simular el píxel amb paper quan estem acostumats al contrari. És el resultat de les nostres reflexions sobre la construcció d’imatges amb tipografia, una de les nostres passions.

+info: reflexió / reflexión / reflection

Salut i experiments!

EBDLN-reflex-01 EBDLN-reflex-02 EBDLN-reflex-03 EBDLN-reflex-04

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.