Un maig ple de música

Encara queden mesos pel Festival In-Edit del 2013 que tindrà lloc del 24 d’octubre al 3 de novembre, però a Barcelona ja es van escalfant motors.

430_2_logo_horizontal

Des de fa ja tres anys, l’In-Edit participa a la programació complementària del Primavera Sound de la ciutat, que tindrà lloc del 22 al 26 de maig. Aquest cop col•laboren a una taula rodona del Primavera PRO sobre documentals musicals i amb l’exhibició de quatre pel•lícules documentals de temàtica musical que s’emetran als Cinemes Maldà (Carrer del Pi, 5) durant el cap de setmana previ a l’inici del festival, és a dir, del divendres 17 al diumenge 19 de maig, i com a part del Primavera a la Ciutat. Els documentals que s’emetran seran:

  • Searching for Sugarn Man: l’extraordinària i aclamada guanyadora de l’Oscar al millor documental de 2013. Dirigida per Malik Bendjelloul, narra la recerca d’un mite. A Sud-àfrica va haver-hi un boom que a la resta del món no va existir, i aquest boom té un nom: Rodriguez. Un cantautor d’una veu i unes lletres extraordinàries, amb una força i una capacitat de plasmar la realitat colpidores. Un músic que va desaparèixer sense deixar cap rastre, desconegut a la resta del món i de qui s’expliquen moltes coses. Però, quina és la veritable història de Rodriguez?
  • Sound City: dirigit per David Grohl, membre de Foo Fighter i de Nirvana, ens acosta a un dels estudis de gravació més emblemàtics del rock: Sound City. Amb l’arribada de l’era digital, sembla que els seus dies estan contats. En Grohl reuneix a molts dels noms emblemàtics que van passar per l’estudi, com Neil Young o Tom Petty, per retre-li un homenatge de la millor manera possible: amb un disc.
  • How to Act Bad: dirigit per Dima Dubson. Narra la història d’Adam Green, artista polifacètic que va ser cofundador, amb Kimya Dawson, de The Moldy Peaches.
  • Petey & Ginger: dirigit per Ada Bligaard Søby, s’endinsa en una mirada personal de la crisis individual i de la crisis col•lectiva, per veure els efectes que té quan els dues es solapen.

Podreu trobar més informació sobre In-Edit i Primavera a la Ciutat a la següent adreça electrònica:
http://www.primaverasound.es/primaveraCiutatInedit

Però això no acaba aquí. Perquè abans de l’arribada del Primavera Sound, el dimecres 8 de maig podrem veure als Cines Girona (Carrer Girona, 173) l’impressionant documental Jason Becker: Not Dead Yet, de Jesse Vile. Es tracta d’un documental que mostra la vida del guitarrista Jason Becker, músic que va passar de ser una llegenda de l’speed metal a patir ELA (esclerosis lateral amiotròfica), una malaltia degenerativa que provoca una paràlisis muscular progressiva. Malgrat la malaltia i els pocs anys de vida que li havien diagnosticat, en Becker va haver de reconstruir la seva vida i va aprendre a composar amb un ordinador i el moviment dels seus ulls. Una oportunitat única de veure a la gran pantalla aquest gran documental, del que podeu veure el trailer aquí:

[youtube]http://youtu.be/wGFDWTC8B8g[/youtube]

I per si algú es queda amb ganes de més música, als cinemes Bosques Multicines (Rambla de Prat, 16) es podran veure dos grans concerts. El primer, Queen. Live in Budapest, el 31 de maig. I el 2 de juny es podrà veure The Doors. Live at The Hollywood Bowl.

I amb aquesta agenda musical…

Conte contat, post acabat!

 

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari