Un premi per l’Elvis Riboldi

Encara que amb una mica de retard (els guardons es van entregar el dia 4 de juny), voldria donar l’enhorabona als guanyadors del 8è Premi de Literatura Infantil «Atrapallibres» que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, en especial al petit gran home que ha aconseguit el premi en la categoria de 10 anys, l’Elvis Riboldi.

NG-elvisriboldi

Aquesta sèrie de novel•les gràfiques editades per La Galera, ja fa un temps que volta per les nostres llibreries fent riure als nens. I és que, qui no s’ho passaria bé amb aquest noi hiperactiu, inquiet, amant d’AC/DC i que porta de cap als seus amics i familiars?

En Bono Bidari i el seu col•lectiu creatiu (Jaume Copons, Daniel Cerdà, Ramon Cabrera i Óscar Julve) han aconseguit que Jo, Elvis Riboldi sigui escollit per prop de 5000 nens i nenes com el millor llibre per a lectors de 10 anys. Enhorabona a l’editorial i als autors que han fet possible això!

A la categoria de lectors de 9 anys, el llibre guanyador ha estat Ennuvolat amb risc de mandonguilles, de Judi i Ron Barret (Editorial Corimbo). I a la categoria de lectors d’11 i 12 anys, el llibre guanyador ha estat Les maletes d’Auschwitz, de Daniela Palumbo (Estrella Polar).

I és que la literatura juvenil arriba als més petits (i no tan petits) i els obre un món d’imaginació; els fa descobrir la màgia que s’amaga entre les pàgines d’un llibre i, si hi ha sort, els converteix en futurs devoradors de llibres. I encara que hi ha qui no s’ho creu, els llibres i la lectura, en el format que sigui, obren la ment, ens fan més crítics, més oberts, més capaços d’entendre i veure el món i a nosaltres mateixos. O sigui que… a llegir!

Conte contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , ,

Deixa un comentari