Vols muntar un circuit d’Scalextric com aquest? Leroy Merlin t’ajuda!

Qui no ha vist complert el somni de la seva infància quan els Reis Mags li han portat un Scalextric? No obstant això la volta a la realitat és dura. Tenim a la mare recordant constantment “No vull aquests telers al mig del menjador més d’una setmana entesos?” Llavors sorgeix la pregunta On despleguem semblant logística?

La idea del calaix va sorgir després de veure diversos fòrums de modelisme i de valorar pros i contres de muntar tota la instal·lació sobre la paret. I qui millor que la Comunitat Leroy Merlin per ajudar-nos?

Què necessitem?
Productes Leroy Merlin utilitzats:
Tauler de MDF de 3cm de gruix tallat en tires de 5 cm i tires de 20cm.
Tauler de MDF de 2,5 mm de gruix.
Esquadres reforçades per subjectar la carcassa a la paret.
Placa de policarbonat de 3cm. de gruix
Suro blanc d’embalar
Palets de broquetes
Frontisses.
Escaiola
Paper de cuina
Cua Blanca
Pintura acrílica, envasos de 750ml diversos colors: ocre, vermell, marró, negre
Cargols varia

Amb les tires de MDF de 3cm muntem una armadura que anirà recobert per les 2 cares amb el MDF de 2,5 mm. i en l’interior col·locarem l’aïllant de 3cm. Quedarà una estrutura molt rígida, però al mateix temps molt lleugera. Les mesures del mateix dependran del desenvolupament que tingui la pista que vulguem armar.

Amb les tires de MDF de 20cm fem un altre carcassa en què ficarem la base que hem fet prèviament. L’amplada variarà en funció de l’alçada que vulguem donar al diorama que muntarem a l’interior, afegint sempre 4cm (el gruix de la part mòbil) .Tened en compte que cal deixar una mica de folgança en els 4 costats perquè entre bé tot el suport i faci el plegat perfecte i sense que quedi encallat.

Plantegem les mesures de tot el conjunt a la paret, calculem el lloc on aniran col·locades les esquadres i fem trepants. Ja podem penjar els laterals del calaix.

A la zona mòbil plantegem el desenvolupament del circuit i ja podem fixar els trams de pista que van arran de terra. Amb els trossos de MDF que ens han sobrat fem els pilars de les zones elevades i el MDF de 2,5 mm donarà rigidesa als trams de pista que van en alt.

Ja podem començar a omplir els buits lliures amb el suro blanc. Hem de fer-ho imitant el que seran les nostres futures roques, per la qual cosa cal intentar deixar zones irregulars en tots els llocs. Les broquetes de fusta (que prèviament hem tallat a l’alçada màxima que podem donar al conjunt) i la cua blanca donaran rigidesa a les muntanyes.

Barregem cua blanca i aigua al 50%, col·loquem el paper de cuina i Empapem tot el suro amb aquesta barreja. Un cop sec tot, podem barrejar aigua i escaiola i procedim a cobrir tot el que hem tapat amb el paper. Assegureu de protegir les pistes perquè no es taquin amb la barreja d’escaiola.

Quan estigui tot sec comença la feina del pintat: imaginació al poder. S’afegeix la gespa artificial, els rails (que hem fet de MDF i al que li hem fet a mà les formes dels maons), els senyals, espectadors, arbres i tots els elements estàtics que vulguem incloure.

Ja podem col·locar les frontisses i incloure tot el conjunt en la carcassa de la paret, assegurant-nos que es tanca i s’obre sense cap problema. Imprescindible fer-ho entre diverses persones.

Més info a: Comunitat Leroy Merlin

Salut i Scalextric!

EBDLN-Scalextric-Leroy-Merlin-1

EBDLN-Scalextric-Leroy-Merlin-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , ,

Deixa un comentari