Yacine & the Oriental Groove: “La música pot ajudar a sensibilitzar la gent sobre la diversitat”

Ahir, al programa El matí de Catalunya Radio, van tenir la sort de comptar amb Yacine Belahcene i en Ioannis Papaioannou, intengrants del grup Yacine & the Oriental Groove, com a convidats. La relació que té això amb el món del disseny és que en Yacine va estudiar disseny gràfic, és dissenyador gràfic i, a més, és un músic brutal i molt bon jan.

També us ho comento perquè avui dijous dia 12 de juny, els podreu veure en directe a l’Auditori de Barcelona per només 12 euros. Ells pensen que “La música pot ajudar a sensibilitzar la gent sobre la diversitat” i ens adverteixen de que “Serà una festa impressionant“.

Per qui no ho sàpiga Yacine Belahcene Benet, va ser el fundador i lider de Cheb Balowski, banda mítica del so “arabo/balcanic/mestis” de la Barcelona de finals dels anys 90. La continuació natural d’aquell projecte va ser Nour, un grup que també mesclava sons del Mediterrani. Ambdós grups van girar extensament per Catalunya i Europa , amb incursions als països àrabs i amèrica llatina.

Yacine, es reinventa una vegada més amb Yacine & the Oriental Groove, una formació multicultural dirigida per Yannis Papaioanou, llaütista grec resident a Barcelona. Junts van fer l’any 2011 el disc: “Parabòlic”. Presagiant revoltes i moviments a la vorera sud del mediterrani, era un compendi de cançons passades pel “turmix” d’un so urbà molt potent.

El nou treball de Yacine & the Oriental Groove, es titularà “L’estima venç la salvatgia” on segueix i madura aquesta línia. Amb el nucli dels Oriental Groove ja consolidat, aquest disc produït gràcies a un crowfunding amb Verkami (el que demostra la legió de seguidors que té Yacine, a Catalunya i arreu) incorpora una producció mes elaborada, amb col.laboracions de músics grecs, algerians i un quartet de corda.

Música d’Aquí i de tot arreu, electrònica i folc algerià; pop occidental i melodies de Grècia; funk i polirítmies, que creen un paisatge de sons on l’únic que no cap son els discursos fàcils ni els ja tan gastats- tòpics sobre la multiculturalitat.

L’època canvia: Yacine i els seus músics han crescut i madurat i ja no son temps de “discursos buits”, son temps d’explicar la realitat personal pròpia a partir de cançons com ara: “Ténéré” que parla d’amor i guerra, o “Atini Boussa” (Fes-me un petó) que parla de llibertat personal i d’aportar un missatge positiu en temps difícils.

El só de “L’estima venç la salvatgia” és com correspon, rocker, urbà, dur però sofisticat alhora. El llaüt elèctric, ple de wahwahs i efectes de Yannis vola amb naturalitat sobre ritmes nord-africans, de reggae i de pop. A estones psicodèlic, com si fóssim davant un retorn dels grups dels 60, a estones tradicional, però sempre intens.

Si voleu veure el vídeo de Yacine & the Oriental Groove a Catalunya Radio entreu a: www.catradio.cat

Si voleu anar al concert, podeu comprar les entrades a: www.auditori.cat

Salut i música!

EBDLN-Yacine-Concert-Lestima-1

 

EBDLN-Yacine-Concert-Lestima-4

 

EBDLN-Yacine-Concert-Lestima-3

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari