Hidraulik, les noves catifes Modernistes

CATIFES MODERNISTES. El terra hidràulic forma part de la nostra història. Ara també és el nostre present. Les catifes Hidraulik recuperen l’estil de les rajoles del Modernisme i proposen noves versions contemporànies. La barreja d’una estètica atractiva, d’un material molt pràctic i d’una àmplies possibilitats de personalització fan d’Hidraulik un complement decoratiu impactant.

EL TERRA HIDRÀULIC. Fruit de la revolució industrial del segls XIX, la rajola hidràulica s’imposà com un revestiment creatiu i durador i s’estengué per tota Europa, sobretot al sud del continent i, més endavant, pel nord d’Àfrica i Amèrica Llatina. La gran difusió d’aquesta solució estètica va ser conseqüència de diversos factors, com la simplicitat de fabricació i el menor cost respecte a materials com la ceràmica, que requeria una tecnologia més complexa. Cal tenir en compte que les innovacions industrials permeteren la invenció del ciment Portland i la seva aplicació en productes per a la construcció, entre ells la rajola hidràulica.

DISSENYS DE GRAN PERSONALITAT. El terra hidràulic va guanyar amb l’aportació de reconeguts artistes. La rajola hidràulica va guanyar tanta popularitat que aviat aparegueren més i més empreses fabricants d’aquest tipus de terres. Firmes com Orsola Solà, Butsems i Cia, Escofet i Fortuny començaren a destacar pels seus catàlegs de rajoles. Moltes d’aquestes empreses van contractar dibuixants reconeguts per a la realització dels dissenys, com l’arquitecte Domènech i Montaner i el pintor Alexandre de Riquer. Els motius vegetals, neoclàssics i geomètrics van fer-se cada vegada més atrevits i innovadors. Les grans cases de la burgesia urbana, però també de manera creixent els habitatges de les capes populars de la població, semblaven competir en una cursa de terres de colors i formes de gran personalitat.

Si us agraden, podeu assistir aquest Dijous 18 de juny de 20:00 a 22:00 h a la Presentació de la Marca Hidraulik a l’Hivernacle (Melcior de palau 32-36 · 08028, Barcelona · www.hivernacle.net)

+info: www.hidrauliktiles.com

Salut i terres!

EBDLN-Hidraulik-1-1

EBDLN-Hidraulik-2-1

EBDLN-Hidraulik-3-1

EBDLN-Hidraulik-4-1

EBDLN-Hidraulik-6-1

EBDLN-Hidraulik-7-1

EBDLN-Hidraulik-5-1

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari