L’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) torna a organitzar el Març Gastronòmic, les jornades gastronòmiques del Pota Blava, que enguany se celebren durant el mes de maig. Aquestes jornades ens ofereixen l’oportunitat de degustar menús elaborats amb Pota Blava, Carxofa Prat i productes del Parc Agrari del Baix Llobregat.
Aquest any és celebren de l´1 de maig a l´1 de juny, amb 17 restaurants del Prat, 2 de l´Hospitalet, 1 de Sant Boi i 1 de Cornellà de Llobregat. La GUÍA de las V Jornadas Gastronómicas del Pota blava. 21 restaurantes del Prat, Sant Boi, l´Hospitalet y Cornellà de Llobregat (Barcelona), participan en esta edición del 2014.
En aquesta edició, podeu escollir entre els menús participants, que inclouen una ampolla Inedit de 75 cl per cada 2 comensals. La beguda recomanada, torna a ser la cervesa Estrella Inedit.
1er Plat + 2n Plat + Les Postres + Estrella Damm Inedit
El Pota Blava. Una mica d’història
Els capons ja eren apreciats a les nostres terres a la fi del segle XII. Com a exemple, del mas Guifré del Prat de Llanera li eren lliurats com a tribut 02:00 capons pratencs, però desconeixem les seves característiques. La documentació escrita ens parla de les masies del segle XVIII amb capons del Prat, que ja els venien a la ciutat de Barcelona. Ànecs, oques, galls dindis, capons, galls i gallines són presents en els lloguers de les terres i cases, com a mostra de la identitat i respecte al propietari. Durant els segles XVIII-XIX, obsequiar i regalar aquests animals va ser una pràctica recurrent i molt apreciada pels “masovers” del Delta. La història de la Raça Prat s’ha d’explicar a partir dels seus orígens com a característica del territori i no només com la denominació genèrica determinada el 1987 per la Generalitat de Catalunya. Els Pota Blava presenten un plomatge de coloració ros fosc, una cresta amb cinc o sis puntes i les potes lliures de plomes i allargades, amb un color blau pissarra. La dedicació i esforç de la granja avícola Colominas i dels pagesos a principis del segle XX ha propiciat que la raça arribi als nostres dies. Desgraciadament, la història de la Raça Prat s’escriu a partir de la dècada de 1930, amb pinzellades de finals del segle XIX.
Més info a www.marcgastronomic.com
Salut i bon profit!
Deixa un comentari