El terme “Sistema Visual Flexible” s’ha posat de moda en els últims anys, però això no significa que els sistema flexibles siguin nous ni que qualsevol família gràfica tingui un sistema darrere. Lupi i Martin d’TwoPoints donen una introducció al tema a la Masterclass del Festival Blanc.
Masterclass de TwoPoints.net durant la sisena edició de Blanc Festival.
Títol: Sistemes visuals per identitats visuals flexibles: origen i evolució
Els sistemes visuals permeten al dissenyador mantenir el control sobre la coherència i incoherència del resultat final d’un producte i/o projecte. Totes dues, la coherència i la incoherència, són essencials per a cada projecte i/o producte, ja que la coherència és necessària per al reconeixement i certa incoherència ho és per a l’ús flexible en aplicacions.
En contrast amb un logotip estàtic o un altre tipus d’imatge que es repeteix com un segell en les aplicacions, un sistema visual pren en consideració aplicacions futures i fins i tot les fa servir per mostrar les seves possibilitats.
Els sistemes visuals s’usen en disseny corporatiu, branding, campanyes promocionals, disseny editorial, disseny de tipografies, etc.
En aquesta master class farem un repàs històric als sistemes visuals i veurem la seva evolució, especialment la seva utilització en els últims anys per donar resposta a una necessitat de comunicació cada vegada més ràpida i dinàmica.
Martin Lorenz és docent en Sistemes Visuals des del 2006, primer en el màster de Disseny Gràfic de Elisava i en l’actualitat en Design Werkstatt (dw-bb.org).
Els exemples analitzats són part de la recerca doctoral que està realitzant a la UB, sota el títol: ‘Els sistemes visuals en els àmbits projectuals del disseny’Sistema visual programat
Salut i flexibilitat!
[vimeo]https://vimeo.com/116838347[/vimeo]
No comments yet.