Monstre menjant-se la política de galetes

Política de galetes

Què són les galetes?

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s’usen per a registrar certes interaccions de la navegació en un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzades i recuperades. Aquests fitxers s’emmagatzemen a l’ordinador de l’usuari i contenen dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S’utilitzen per recordar les preferències de l’usuari, com l’idioma seleccionat, dades d’accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també poden ser usades per registrar informació anònima sobre com un visitant fa servir un lloc web. Per exemple, des de quina pàgina web s’ha accedit, o si ha utilitzat un bàner publicitari per arribar.

 

Per a què utilitzem galetes?

la Negreta utilitza les galetes estrictament necessàries i essencials perquè utilitzeu els nostres llocs web i us permetin moure lliurement, utilitzar àrees segures, opcions personalitzades, etc. A més, la Negreta fa servir galetes que recullen dades relatives a l’anàlisi d’ús de la web. Aquestes s’usen per ajudar a millorar el servei al client, mesurant l’ús i el rendiment de la pàgina, per optimitzar-la i personalitzar-la.

Els nostres llocs també poden tenir enllaços de xarxes socials (com Facebook o Twitter). la Negreta no controla les galetes usades per aquestes xarxes externes. Per a més informació sobre les galetes de les xarxes socials o altres webs alienes, aconsellem revisar la política de galetes de cadascuna.

 

Quin us els donem als diferents tipus de galetes?

Galetes de sessió: Les galetes de sessió són aquelles que duren el temps que l’usuari està navegant per la pàgina web i s’esborren en finalitzar.

Galetes persistents: Aquestes galetes queden emmagatzemades al terminal de l’usuari, per un temps més llarg, facilitant així el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

Galetes pròpies: Són galetes creades pel lloc web i que només pot llegir la mateixa pàgina. Per exemple: galetes tècniques per la càrrega d’imatges, galetes de personalització de paràmetres de la web, galetes d’anàlisis de tràfic, etc.

Galetes de tercers: Són galetes creades per tercers i que utilitzem per a diferents serveis (per ex. Anàlisis del lloc web o publicitat).

Segons la seva finalitat:

Galetes tècniques: Les galetes tècniques són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries per al correcte funcionament d’un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereix. Per exemple, les que serveixen per al manteniment de la sessió, la gestió del temps de resposta, rendiment o validació d’opcions, utilitzar elements de seguretat, compartir contingut amb xarxes socials, etc.

Galetes de personalització: Aquestes galetes permeten a l’usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web, per exemple, definir l’idioma, configuració regional o tipus de navegador.

Galetes analítiques: Les galetes analítiques són les usades pel nostre portal web, per elaborar perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris del mateix per tal de millorar l’oferta de productes i serveis. Per exemple, mitjançant una galeta analítica es controlarien les àrees geogràfiques de major interès d’un usuari, quin és el producte de més acceptació, etc.

Galetes publicitàries: Les galetes publicitàries permeten la gestió dels espais publicitaris d’acord amb criteris concrets. Per exemple la freqüència d’accés, el contingut editat, etc. Les galetes de publicitat permeten a través de la gestió de la publicitat emmagatzemar informació del comportament a través de l’observació d’hàbits, estudiant els accessos i formant un perfil de preferències de l’usuari, per oferir publicitat relacionada amb els interessos del seu perfil.

 

Com puc canviar la configuració de les galetes?

1. Configuració de galetes d’Internet Explorer
2. Configuració de galetes de Firefox
3. Configuració de galetes de Google Chrome
4. Configuració de galetes de Safari
5. Configuració de galetes Flash

Aquests navegadors estan sotmesos a actualitzacions o modificacions, per la qual cosa no podem garantir que la política de galetes s’ajusti completament a la versió del seu navegador. També pot ser que utilitzi un altre navegador no contemplat en aquests enllaços com Konqueror, Arora, Flock, etc. Per evitar aquests desajustos, pot accedir directament des de les opcions del seu navegador que es troben generalment al menú “Opcions”, a la secció de “Privacitat” (si us plau, consulteu l’ajuda del seu navegador per a més informació).

 

Revocació del consentiment

També és possible limitar com les pàgines web de tercers instal·len galetes al seu ordinador, per evitar la recol·lecció de dades i registre de la seva activitat de navegació. Per limitar l’ús de les galetes de tercers pot dirigir-se a la web de configuració o OptOut:

Google Analytics
DoubleClick
Google
Flash Cookies YouTube

Seleccioni l’opció “Eliminar tots els llocs” o seleccioni la web específica que desitgi esborrar i “Eliminar lloc web”.

Ha de tenir en compte, que si rebutja o esborra les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir-li serveis personalitzats i cada cop que navegui per la nostra web haurem de sol·licitar-li de nou la seva autorització per l’ús de galetes.

Si, així i tot, decideix modificar la configuració del seu accés a la pàgina web, ha de saber que és possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment mitjançant la modificació dels paràmetres de configuració del seu navegador.

 

On puc trobar més informació?

Pot trobar més informació sobre galetes a www.allaboutcookies.org o www.youronlinechoices.eu

També pots llegir la nostra Política de Privadesa.