BlancFest | PFC | Daniel Garcia, Mar De La Llave i Gerard Pellisa

Aquest any ens hem trobat amb els Projectes de Final de Carrera de Daniel Garcia, Mar De La Llave i Gerard Pellisa. 3 joves que segur arribaran lluny si segueixen així ja que el que ens van mostrar és el reflex de que amb ganes, il·lusió i treball és poden desenvolupar grans projectes. Algun d’aquests projectes encara té recorregut, però són els creadors els que han de decidir que fer-ne.

EBDLN-BlancFest-PFC-2014-1

Foto del BlancFest

Daniel Garcia – Germà Dalton (Serra i Abella)

Daniel és el representant de l’escola Serra i Abella i Germà Dalton és el nom del seu PFC. Està bassat en el daltonisme, una malaltia que afecta al seu germà i que abans havia afectat a altres familiars seus com el seu avi Ramon Lamora.

Va pensar que si entenia la malaltia podria arribar a entendre com veu el seu germà. Amb preguntes com Què passa quan un dels colors llum falla a l’ull humà?” o “Com hem de dissenyar pq un daltònic vegi el mateix que la resta?” ens va fer veure que quan dissenyem ens oblidem de que no tots mirem igual.

Em va agradar perquè em va fer pensar, i això ja és molt. Visiteu el projecte a https://www.behance.net/gallery/18569565/El-germa-Dalton per entendre la magnitud del mateix.

Més info a: https://www.behance.net/daltonbro

EBDLN-BlancFest-PFC-2014-2

 

Mar De La Llave – Sancta Sanctorum! (Elisava)

El PFC de Mar està basat en com van morir alguns Sants i la possible relació amb les professions d’avui dia: “vaig trobar línia directa entre els Sants i les professions”Sancta Sanctorum ofereix un acostament d’històries i llegendes de Sants Cristians dels que hem heretat noms, festivitats i tradicions. Personatges que no recorden però que antany foren herois i un tema molt recurrent en la història de l’art.

Santa Catalina d’Alexandria, per exemple, té com a atribut una espasa i una filosa, d’aquí que Mar pensi que pot esdevenir patrona dels escolars. És un projecte inacabable, ja que el número de Sants és infinit i, com demostra Mar, el desplegament de peces fa que tingui molt joc.

Projecte molt complet, divertit i inacabable.

Més info a: mardelallave.com

EBDLN-BlancFest-PFC-2014-3

 

Gerard Pellisa – De la letra al Pictograma (EINA)

De la sevas presentació em quedo amb la frase “Es complicado, es complicado”. Crec que resumeix prou bé el seu PFC. De la letra al Pictograma, consisteix en generar pictogrames a partir d’una tipografia. “Os imaginais un pictograma con Serifa?”.

Brutal, veure com un pictograma es fusiona amb una tipografia de pal sec, o amb una de serifa… Està clar que no tot és fàcil i gerard ens ho matitza “no siempre se pueden hacer todos los pictogramas basándose en el sistema”. També ens va puntualitzar que les didones van quedar descartades per la dificultat.

Projecte molt, molt interessant el de Gerard Pellisa. M’agradaria molt veure’l evolucionat, quin luxe.

Més info a: cargocollective.com/gerardpellisa

EBDLN-BlancFest-PFC-2014-4

 

Felicitars als tres, estar al BlancFest ja és un èxit, ara a menjar-se el món.

Salut i jovent!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari