Change your Shoes

Change your Shoes és un projecte que preten conscienciar-nos sobre la indústria de les sabates de cuir. Hi va haver més de 22 milions de parells de sabates produïts en el món en 2013. Darrere de les nostres sabates, especialment les sabates de cuir, no pot haver violacions de drets humans o que fan malbé el medi ambient en molts llocs al llarg de la cadena de subministrament.

El calçat és un producte de molta mà d’obra que implica una considerable quantitat de treball manual de baixa qualificació. Per aquesta raó moltes marques europees de calçat subcontracten la totalitat o part de la fabricació a països on els salaris són baixos i les pràctiques nocives. En aquests països, els treballadors sovint no tenen la possibilitat de millorar les seves condicions; salaris baixos, nivells il·legals de les hores extres i manca de mesures de seguretat i higiene; a causa de les restriccions a la negociació col·lectiva i la llibertat sindical.

Avui en dia el 87% de les sabates estan fets a Àsia, amb la Xina com el principal productor, la producció de gairebé 2 de cada 3 cada parells de sabates venudes al món. Quan es tracta de sabates de cuir, més del 40% es fa a la Xina, seguit d’Itàlia (6%), Mèxic (6%), el Brasil i l’Índia (4% cadascun).

En general, aquests països ofereixen normes ambientals menys restrictives, així, que es beneficien en gran mesura la producció de cuir, una part fonamental de la cadena de subministrament de les sabates de cuir.

Espero que aquestes lletres ens ajudin a pensar a qui comprem les nostres sabates.

The footwear sector is a key part of the broader fashion industry. However, in contrast to the textile sector, the grievances of the production processes of the leather and shoe industry are largely unknown. Change Your Shoes is a European initiative which stands up for an ethical, sustainable and transparent shoe supply chain.

We activate people as consumers and citizens to demand better working conditions for the makers of our leather shoes. We carry out research on the working and environmental conditions in the leather and shoe production as a basis for the dialogue with EU citizens, decision-makers and shoe brands on these grievances. We also collaborate with trade unions and labour rights groups and support their struggles for better working conditions in production countries.

WE BELIEVE:

1) Workers in the shoe supply chain have the right to a living wage.
2) Workers in the shoe supply chain have the right to safe working conditions
3) Consumers have the rights to safe products and transparency in the production of their shoes.

CHANGE YOUR SHOES is a partnership of 15 European organizations and 3 Asian organizations plus 20 associates.

+info a: changeyourshoes-bg.org

Descarregar app iOS: https://itunes.apple.com/app/id1003067797

Salut i seny!

EBDLN-Change your Shoes-1

EBDLN-Change your Shoes-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari