El Calendari Pirelli 2014 celebra el seu 50è aniversari

El Calendari Pirelli 2014 ret homenatge als 50 anys de ‘The Cal‘ denominació que té aquesta acció de màrqueting de la marca des de la seva creació el 1964. Aquest any per fer el calendari rescata un material inèdit de Helmut Newton: 12 captures en blanc i negre i 29 escenes de rebotiga datades el 1986. No van veure mai la llum. El fabricant de pneumàtics va preferir Bert Stern, conegut per una foto de Marilyn Monroe amb un fulard, i va arxivar la sessió de Newton (1920-2004).

To celebrate Pirelli‘s 50th anniversary next year, the iconic brand opens an exhibition in Milan showcasing legendary photographs of the beautiful models we love (some of which are NSFW). Taken by equally legendary photographers like Peter LindberghPatrick DemarchelierBruce Weber and Richard Avedon, the exhibition is a retrospective on some of the best moments of the calendar from the past decades. To continue the celebration, Pirelli will also release the previously unpublished calendar by Helmut Newton shot for 1986. For the 50th anniversary calendarAlessandra AmbrosioHelena Christensen,Miranda Kerr and Karolina Kurkova have been called on to grace the pages. Visit the exhibition at HangarBicocca in Milan.

“In celebration of this landmark year, Pirelli has organized a host of celebratory initiatives: shoots by Lindbergh and Demarchelier, a retrospective exhibition in HangarBicocca and the release of the previously unpublished 1986 Pirelli Calendar by Helmut Newton.”

Entre les muses de Newton ressalta una cara coneguda al mes de juliol, la presentadora Antonia Dell’Atte , amb un breu vestit i sabates de taló alt, que es dirigeix ??decidida cap a un cotxe esportiu d’alta gamma.

Les imatges, en blanc i negre, contenen una alta càrrega de sensualitat, com és habitual en el Calendari Pirelli, i a ella s’uneix la visió de l’erotisme que caracteritzava Newton.

Les models, seminues o amb vestits molt ajustats, posen amb diferents artefactes i instruments mecànics entre els que sempre tenen un paper destacat els pneumàtics Pirelli.

Així, per exemple, “gener” es balanceja en un gronxador de roda, “Maig” es recolza sobre un fórmula 1 mentre mira al pilot, “Juny” fa gasolina a un cotxe o “agost” baixa per un camí mentre carrega amb una bicicleta.

Amb el camp italià com a escenari, en algunes imatges més s’amaguen altres “improvisats” models : homes que deixen la feina de casa agrícoles sorpresos davant aquestes aparicions gairebé divines.

El cos femení que insinua i gairebé mostra s’uneix a l’estètica dels vuitanta, molt evident en aquestes fotografies, en les que mentre algunes muses apareixen sense arreglar altres porten al màxim la sofisticació i l’elegància femenina.

El fotògraf australo-alemany Helmut Newton està considerat com un dels més grans fotògrafs del segle XX , en què va marcar un estil propi i va servir de referent per a noves generacions.

Els nus femenins i els talons d’agulla són un senyal d’identitat en bona part de la seva obra amb els quals plasma el poder de la seducció femenina.

El seu estil provocatiu a l’hora de fotografiar les models que combinava amb “glamour” i encant sofisticat li va convertir en fotògraf de capçalera de publicacions com “Vogue”.

Helmut Newton va morir als 83 anys en un accident de trànsit a Los Angeles el 2004.

Diari de Girona.

Salut i sensualitat!

EBDLN-CalendarPirelli2014-2

[vimeo]https://vimeo.com/79996259[/vimeo]

EBDLN-CalendarPirelli2014-1

EBDLN-CalendarPirelli2014-3

EBDLN-CalendarPirelli2014-4

EBDLN-CalendarPirelli2014-5

EBDLN-CalendarPirelli2014-6

EBDLN-CalendarPirelli2014-7

EBDLN-CalendarPirelli2014-8

EBDLN-CalendarPirelli2014-9

EBDLN-CalendarPirelli2014-10

EBDLN-CalendarPirelli2014-11

EBDLN-CalendarPirelli2014-12

nuevo-calendario-pirelli-2014-7

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. 3 links… | ·gruppprint· - 08 maig, 2014

    […]  El Calendari Pirelli 2014 ret homenatge als 50 anys de ‘The Cal” […]

Deixa un comentari