Escalfant motors pel festival de narració Munt de Mots

Hi ha certa tendència a pensar que els contes només són per nens. Ja sé que hi ha llibres de contes que demostren el contrari (només cal tenir en compte el munt d’edicions que porten els llibres de contes de Quim Monzó), però quan arriba l’hora de la narració oral, encara hi ha qui es sorprèn de la quantitat de propostes per a adults que es fan als espais on es programen contes.

Llocs com La Casa de los Cuentos o el Harlem Jazz Club porten anys programant contes per a adults. També hi ha altres espais, com l’Almazen o bars com l’Astrolabi on es programen sessions pensades pels majors d’edat. I el mateix passa a les biblioteques. I és que els contes són per totes les edats perquè, en el fons, a tots ens agrada somniar. I una de les millors maneres de fer-ho és a través dels contes. I si a sobre te’ls expliquen, ja és impressionant, perquè simplement t’has de deixar portar, entrar dins la història que t’estan narrant i a volar.

EBDLN-Festival-MunDeMots

Per aquesta raó, és tan important l’existència d’aquests i altres locals, així com les iniciatives que donen a conèixer el món de la narració oral. És el cas del Festival Munt de Mots, que enguany farà quatre anys. És un festival que es durà a terme a l’octubre (del 19 al 26 d’octubre), i que omple espais de Barcelona i altres ciutats de contes. A la seva web, http://www.muntdemots.org/2013/, es pot trobar tota la informació sobre els llocs on s’explicaran contes, qui els explicaran i totes les activitats paral•leles que acompanyaran aquest quart festival de la narració oral a Barcelona.

Però si voleu fer un tastet del món dels contes i no voleu esperar a l’octubre, avui us podeu apropar a l’Hospitalet. I és que aquest divendres, 13 de setembre, tindrà lloc la divuitena edició de la Marató de contes de l’Hospitalet, una iniciativa que, des de fa anys, omple de contes un petit racó de la ciutat.

Aquesta marató es porta a terme als Jardins de la Biblioteca Can Sumarro (C. Riera de l’Escorxador 2, L’Hospitalet de Llobregat) i constarà de tres propostes diferents: a les 18:00 hi haurà contes per a tota la família; a les 20:00, la Mara del Alar farà contes al bar, i a les 21:00, contes per a joves i adults a càrreg de Panettone Brothers. A més, durant tota la tarda hi haurà contes solidaris a la carpa de la Creu Roja, per a la recollida d’aliments bàsics.

Com podeu comprovar, els contes estan a tot arreu. Només cal buscar-los i preparar-se per gaudir d’ells.

Conte contat, post acabat!

EBDLN-Festival-MunDeMots-Cartell

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , ,

Deixa un comentari