Festes de Cornellà 2015 | El Cartell del les Alternatives

Ara li toca el torn al cartell de les Festes Alternatives, les ALTERNATIVES de veritat, les de sempre. Fa una anys que des de l’Ajuntament es lluita per allunyar-les cada vegada més, arribant a posar-les en anys anteriors tocant El Prat. Segur que si per ells fos les portarien a Àfrica. La bona notícia és que per segon any consecutiu les podrem gaudir al Parking de la Renfe, així que no haurem de caminar tant per gaudir-les.

Com és tradició, cada any acompanyen la seva programació amb missatges adreçats a les insititucions, als mitjans, al poder…:

Cornellanencs i Cornellanenques, enguany celebrem la 23esena edició de Festes Alternatives de Korneyà de Llobregat. Un any més resistim tots els embats que des de les institucions municipals rebem amb la intenció de silenciar-nos i marginar-nos. Dediquem aquesta edició de Festes a totes aquelles que han lluitat i lluiten, que han desobeït i desobeeixen, que han qüestionat i qüestionen la seva democràcia, que s’han enfrontat i s’enfronten a la repressió als carrers, a les comissaries, als jutjats i a les presons. Una repressió que mostra la feblesa i desesperació de l’estat capitalista quan l’única resposta que tenen davant la dissidència que genera la seva misèria, és la seva violència. Des de l’Assemblea de Festes Alternatives de KNY diem que “També estàvem al Parlament i ho tornaríem a fer” quan demanen 3 anys de presó per a 8 companyes per exercir el seu dret a manifestar-se, malgrat la nostra pluralitat política “també som anarquistes” quan la policia organitza muntatges com l’Operació Pandora i Piñata i ens criminalitza només per les nostres idees. Som Can Vies, som l’Alfon, som el Sergi i el Rubén condemnats per combatre el feixisme, som l’Isma i el Dani del 29M, som l’Amadeu Casellas, som l’Antúnez Becerra, som el jovent perseguit i empresonat a Euskal Herria per defensar solucions polítiques a un conflicte que dura dècades i també som les treballadores de les subcontractes de Telefònica abans silenciades i ara també detingudes i criminalitzades. No oblidem ni perdonem el 4F, no oblidem ni perdonem la dispersió de presXs. Dispersió que només busca la venjança i l’extensió del càstig a l’entorn familiar i social d’aquests. No oblidem ni perdonem les morts del Pedro Álvarez, del Jonathan, del Juan Andrés, del Bolan ni de tantes altres víctimes dels abusos de poder, ni oblidem ni perdonem tots els intents policials i judicials per ocultar la veritat. La repressió també és present a Korneyà, malgrat les poques competències en matèria de seguretat que tenen els ajuntaments, Balmón i la seva corporació municipal les han estirat al màxim i han creat noves unitats de la Guàrdia Urbana on les seves funcions són assimilar jovent i migrants a delinqüència, sota una estètica que recorda les unitats més sinistres de la policia espanyola i autonòmica. Estem fartes de la discriminació que pateixen les migrants a la nostra ciutat, amb identificacions, registres, detencions i repatriacions. Nosaltres no creiem en fronteres capitalistes. Cap persona és il·legal!!! Davant la violència del sistema capitalista reivindiquem la lluita social i la dissidència per avançar socialment; i per això i molt més us convidem a participar d’aquestes festes; i que avui, més que mai, en reivindiquem el seu caràcter popular i festiu, però també combatiu. Perquè juntes ho podem tot.

Crec que el disseny no fa falta comentar-lo gaire, respon al perfil alternatiu i reivindicatiu de la lluita que forma part del seu discurs.

La programació encara està oberta i poden haver-hi alguns canvis respecte a aquest cartell. Per disposar de la programació actualitzada, consulteu la pàgina Programació 2015.

+ info: http://festeskny2015.weebly.com

Salut i corpus!

EBDLN-CORPUS2015-ALTERNATIVES

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari