Guia de la tonyina 2013

La tonyina és un dels peixos favorits en el món. En amanida, en sandvitx… proporciona una part important de la dieta de milions de persones. En el cas d’Espanya, és la conservació de peix més consumida.

Però aquest alt nivell de consum, i la manca de polítiques sostenibles per part de les empreses que pesquen i/o comercialitzen la conservació de tonyina ha fet que la majoria de les poblacions de tonyina estiguin sobreexplotades. La sobrepesca, la pesca no selectiva i la pesca pirata està duent a aquests magnífics animals a una situació molt vulnerable.

Amb aquesta primera edició de la guia de tonyina Greenpeace Espanya ha avaluat a catorze conegudes marques al nostre país, tant privades com marques blanques disponibles a la majoria dels supermercats, per donar a conèixer als consumidors el seu compromís amb el futur dels nostres oceans a través de la pesca de tonyina en base a sis criteris. Gràcies a les demandes dels consumidors, que cada vegada exigeixen més productes sostenibles, les empreses han començat a fer passos per implementar pràctiques que fomentin la conservació dels oceans. No obstant això , encara queda molt per fer.

A nivell general, les marques avaluades fallen principalment en les seves polítiques de sostenibilitat que són insuficients o amb falta de compromisos i objectius clars. Moltes d’elles són molt poc sostenibles pel que fa a les poblacions de tonyina de les que surten així com els mètodes de pesca, en què destaca el setge amb FAD (dispositius d’agregació de peixos). La informació al consumidor és una altra gran assignatura pendent. Tot i la traçabilitat en la cadena de custòdia, a dia d’avui, el consumidor espanyol poc sap de la tonyina que està comprant més enllà del nom comercial i els ingredients addicionals que l’acompanyen.

La indústria a altres països ja està donant grans passos. Els supermercats i marques del Regne Unit, Canadà, o Austràlia entre d’altres, ja han fet passos importants.

A què esperen les marques espanyoles?

Més info a: Guía de Atún 2013

 

Salut i tonyina!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ypk10ZwNA9g[/youtube]

EBDLN-guia-atun-2013

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , ,

Deixa un comentari