Miopía, una reflexió sobre l’èxit

La miopia és una anomalia per la qual l’ull humà no enfoca bé les imatges llunyanes. Miopía, l’estudi barceloní Atipus ens ofereix una peça audiovisual en què reflexionen sobre l’èxit en el camp del disseny gràfic. Són els premis un mesurador de l’èxit d’un dissenyador? Es tracta d’alguna cosa endogàmic relacionat amb l’ego del dissenyador o una estratègia comercial per captar clients? Existeix un binomi èxit-diners? Cal tenir diners per aconseguir èxit en l’àmbit del disseny?

El curt va sorgir a partir d’un projecte de packaging fet per l’estudi. Atipus estava satisfet  però al client no li va servir per assolir el seu objectiu. No quedava clar si es podia parlar d’un ‘projecte d’èxit’, quan el resultat era bo i complia el brief però al client, qui també estava encantat amb el resultat, no va tenir prou per vendre el producte. Així doncs, van aprofitar l’oportunitat que els brindava el Blanc Festival per entrevistar professionals del disseny i que aquests els donessin la seva opinió sobre el tema.

L’organització del Festival Blanc ens va convidar a participar en l’edició que es va celebrar a finals de 2013 a Barcelona. Ens van demanar que parléssim d’alguna cosa que ens preocupés i vam decidir abordar el tema de l’èxit al món del disseny i com aquest pot entendre’s de moltes maneres.

Salut i èxit!

[vimeo]http://vimeo.com/90169216[/vimeo]

00-Miopia

Vist a graffica.info

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , ,

Deixa un comentari