Petites grans editorials

Des de fa un temps, el panorama editorial català està omplint-se de petites editorials amb moltes ganes de fer bé la seva feina i disposades a ocupar els espais buits que les grans empreses editorials han deixat dins del panorama editorial.
És el cas de l’editorial Males Herbes, un projecte que va néixer al 2010 com a revista i que des del 2012 s’ha transformat en editorial. Com ells mateixos expliquen a la seva web (http://editorialmalesherbes.com/), «la revista, malgrat la seva vocació underground, ha aconseguit aglutinar un bon nombre de seguidors i ens ha permès veure que hi ha un gruix de lectors (i d’autors) que reclamen una altra mena de literatura en català. Són lectors exigents, amb una visió de la literatura fantàstica que va de Kafka a Philip K. Dick, passant per Boris Vian, Karel Capek o Bulgakov, i que ben poques vegades troben els llibres que els interessen publicats en català. És per ells, i per tots els amants de la bona literatura, que finalment hem decidit fer el salt al format llibre».

EBDLN-edicions-del-periscopi-100x102

L’Editorial Males Herbes vol acostar al lector la literatura de gènere, la contracultura, i els llibres que tinguin un toc satíric. La seva primera col•lecció, anomenada Distorsions, publicarà ficció no realista i té la intenció d’oferir obres de culte que no han sigut mai traduïdes al català, així com descobrir i promocionar nous talents de les lletres catalanes i reivindicar obres d’autor que no van tenir el ressò que es mereixien en el seu moment.

EBDLN-edicions-del-periscopi-100x100

Una de les altres editorials emergents és Edicions del Periscopi, una editorial jove, independent i amb moltes ganes de publicar obres de qualitat i originals, tant d’autors nacionals como internacionals, cuidant tot el procés d’edició. Un exemple d’això és L’escombra del sistema de David Foster Wallace, un dels escriptors americans més interessants dels últims anys que, malauradament, va morir al 2008.

Poquet a poquet, ambdues editorials s’estan obrint camí. Així ho demostra les entrevistes a diferents medis de comunicacions (premsa, ràdio i televisió) on es deixen veure. Esperem que segueixin així!!!!

Conte contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

,

Deixa un comentari