Tuset Street: primitivisme pop

Demà 25 de Gener a les 19’30 hores a la perruqueria Anna Ferrer, a prop del Carrer Tuset (Travessera de Gràcia, 71), tindrà lloc la presentació del llibre d’artista “Tuset Street: primitivisme pop“, editat per Guillem Celada Prior.

Tuset Street és un nom encunyat pel fotògraf Oriol Maspons que a mitjans dels 60 va resumir una ubicació i un concepte: el d’un nou i modern eix comercial de Barcelona, el carrer Tuset, que era tant, i volia ser tant, que se’l comparava a la londinenca Carnaby Street.

El carrer va arribar a tenir una secció pròpia a la revista Tele-estel, un setmanari en català editat entre el 1966 i el 1970. Es deia Tuset Street, l’escrivia el periodista Àngel Casas i es feia ressò dels esdeveniments que tenien lloc al carrer alhora que feia recomanacions de música, moda o literatura.

La secció es va publicar durant 27 setmanes seguides a la pàgina 27 de la revista i esdevé un document únic per conèixer els noms propis i per descobrir i aprofundir en aquell panorama cultural que necessitava ser nou. És per això que l’artista/historiador Guillem Celada ha volgut recollir en forma de llibre aquesta secció juntament amb una entrevista a Àngel Casas i la col·laboració de M. Àngels Fortea, que recentment ha fet una tesi sobre la gràfica pop a Catalunya.

El llibre, una edició numerada de 100 exemplars, es presentarà a la perruqueria/espai d’art Anna Ferrer (Travessera de Gràcia 71, amb Tuset) acompanyat d’una exposició única, produïda per Celada: 6 pòsters originals promocionals del carrer –cessió de la col·lecció d’Against Barcelona– que el 1968 es van exposar en unes marquesines, constituint segurament la primera exhibició d’art a l’espai públic a Barcelona. Completen la instal·lació un fragment de 5 minuts extret del documental de Carles Barba “Barcelona Show”, on narra el que representava Tuset Street el 1967, i una peça pròpia de Guillem Celada: una placa de màrmol que respectant material, mides i topografia emula un senyal de nomenclàtor de Barcelona, on hi ha gravat “Tuset Street”, tal com mai es va dir en realitat el carrer.

Ja ho sabeu, si demà no teniu pla el TUSET STREET us espera.

Salut i primitivisme!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari