No diguis Sabina Chipară, digues tipografia

Què puc dir de persones com Sabina Chipară? Intentaré ser el més neutral possible. Abans d’acabar l’any 2013 vaig tenir la gran sort de veure, i gaudir, en persona els seus projectes i és llavors quan te’n adones que hi ha gent que està feta per la professió que han escollit. Aquest és el seu cas.

Mentre Sabina m’anava explicant les particularitats de cada peça, treball, projecte… jo no podia deixar de pensar “quina meravella de treballs”. Estudis, tècnica, control, passió, detall… i ganes de menjar-se el món. Una combinació brutal. Crec que el millor és que us expliqui algun dels seus projectes i sigueu vosaltres els que judgueu si estic en loc cert o no:

Caslon Type Specimen: contiene la historia de la tipo, sus particularidades, usos y 35 patterns compuestos por la repetición de una letra del alfabeto. Incluye también una serie basada en una característica específica de la tipo.

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-1

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-2

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-3

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-4

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-5

EBDLN-Sabina-Caslon-Type-Specimen-6

 

Typography, parameters and variables: és un treball de recerca desenvolupat durant el mòdul final del Màster de Tipografia Avançada de EINA i representa un punt de partida en la recerca d’un sistema de jerarquització de variables, una guia i referència per a un procés lògic i endreçat en el disseny de tipus. Imagineu si deu ser interessant que la gent de UnosTiposDuros ja li va dedicar una entrada ja fa alguns mesos (Tipografía, parámetros y variables).

EBDLN-Sabina-Typography-parameters-1

EBDLN-Sabina-Typography-parameters-2

EBDLN-Sabina-Typography-parameters-3

 

Zagoris Type: és un treball en procés de tipus de lletra, es va iniciar durant el Màster de Tipografia Avançada a EINA, de Barcelona. Zagoris és una serif expressiva que conté dues versions, text i pantalla, apropiada per a ús editorial. La versió de pantalla va ser influenciada pels tipus arcaics romanesos. Tant el text com la pantalla tenen pesos regular i negreta.

EBDLN-Sabina-Zagoris-Font-1

 

 

EBDLN-Sabina-Zagoris-Font-2

EBDLN-Sabina-Zagoris-Font-3

EBDLN-Sabina-Zagoris-Font-4

 

Dream: un experiment personal, que va dissenyar en un workshop amb Marta Cerdà. La idea era de crear una composició gràfica amb lletres combinant dos conceptes artístics: l’art islàmic i l’Op art. El resultat va ser la paraula dream.

EBDLN-Sabina-Dream-1

EBDLN-Sabina-Dream-2

EBDLN-Sabina-Dream-3

Espero que us agradi tant com a mi. No deixeu de seguir-li la pista ja que Sabina Chipară, A cheerful graphic designer, segur que arribarà molt lluny en el món de la tipografia i el disseny gràfic.

Salut i descobriments!

EBDLN-SabinaChipara-0

Gràcies Sabina!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari