Lou Reed i el seu tribut a Edgar Allan Poe

Ahir ens va deixar Lou Reed. Es podria dir molt de la seva música, de la seva relació amb Andy Warhol o la seva connexió amb David Bowie o Iggy Pop, com ja es va fer al documental The Sacred Triangle: Bowie, Iggy & Lou, 1971-1973. Però jo voldria fer un petit comentari sobre la feina que va fer en relació a un geni de la narració, Edgar Allan Poe. Poe va ser un home que va saber observar el cantó fosc de la vida i de l’ésser humà, fascinat pel llenguatge i les seves possibilitats. No sabem quina de les qualitats literàries d’aquest brillant narrador van fer que Lou Reed s’interessés per la seva obra, però així va ser.

EBDLN-LouReed-2013

L’any 2003, Lou Reed va decidir treure al mercat un àlbum conceptual, The Raven. La idea va néixer d’una proposta del director teatral Robert Wilson, que va demanar a Reed que adaptés alguns textos de Poe a la música. The Raven és el resultat del material que ell va escriure per aquest projecte, així com a la feina de dramatització d’alguns dels textos de Poe per part d’actors com Williem Dafoe o Steve Buscemi. Així mateix, Reed va aprofitar per realitzar una nova gravació de cançons com The Bed o Perfect Day.

Però el que és realment important d’aquest disc és que reflexa la passió de Lou Reed, la seva ànima i la seva admiració per Poe, de qui podem sentir un petit tastet en aquesta declamació per part de Dafoe i el mític The Raven:

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , ,

Deixa un comentari