El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic es desvincula dels Premis Laus

Aquesta és la Nit Laus es farà entrega dels famosos Premis Laus i quina millor manera de començar el dia que amb aquesta notícia del passat dimarts publicada a El Periódico de Catalunya:

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic es desvincula dels Premis Laus

EUROPAPRESS / Barcelona
Dimarts, 30 de juny del 2015 – 13.57 h

L’organisme considera inadmissible que el concurs estigui obert a la participació de qualsevol interessat i no als professionals del disseny gràfic amb exclusivitat

El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic ha decidit per primera vegada desvincular-se dels Premis Laus per considerar que les seves bases contribueixen a la “degradació i el menyspreu” de la professió de dissenyador, ha informat aquest dimarts el Col·lectiu Ronda en un comunicat.

L’organisme considera “trist i inadmissible” que el concurs –en la categoria de disseny gràfic– estigui obert a la participació de qualsevol interessat i projecte, i no dirigit en exclusiva als professionals del disseny gràfic.

El degà del Col·legi, Jesús De l’Hoyo, ha expressat que aquesta situació suposa un escull en la lluita que realitzen cap al “ple reconeixement de la professió” i contra la degradació de les condicions de treball dels professionals del disseny gràfic.

“Som l’únic col·legi oficial en disseny gràfic de tot l’Estat, i en bona lògica hauríem de tenir un alt nivell d’implicació i participació”, ha deplorat De l’Hoyo.

Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d’Art del FAD, es lliuraran aquest divendres en el Disseny Hub de Barcelona en la ‘Nit Laus‘.

Com us quedeu? Segur que hi hauran opinions per a tots els gustos, però ¿us imagineu que el Premi Pulitzer de Fotografia se li donés a un fotógraf no professional? Segur que hi hauran molts premis que sí es poden guanyar sense ser professionals, però ¿oi que és maco pensar que els premis que representen la teva professió siguin només pels professionals de la mateixa?

Esperem que això serveixi per mirar endavant i per millorar, tot i que molt em temo que els egos de la nostra professió faran tot el contrari: trencar i dividir.

Notícia original: El Col·legi Oficial de Disseny Gràfic es desvincula dels Premis Laus

Salut i professió!

EBDLN-NitLaus-2015

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari