Exposició ‘Polster. El pols del cartell de carrer’

El dijous 29 de juny a les 19 hores s’inaugura l’exposició ‘Polster. El pols del cartell de carrer‘ al Disseny Hub Barcelona. La mostra, comissariada per David Torrents i Marc Martí, i produïda per l’empresa Marc Martí, reflexiona sobre la situació del cartell a la nostra ciutat, que està canviant d’estatus, i lluny de dir adéu reviu una nova època explorant nous territoris allunyats del caràcter pròpiament urbà.

L’exposició proposa un diàleg entre els cartells que habitualment es troben penjats a les columnes anunciadores (més conegudes com pirulís) de la ciutat, enfront aquells altres que mai han sigut creats per ocupar l’espai urbà. 25 dissenyadors i estudis de disseny han cedit cartells realitzats recentment per a aquesta mostra.

Els dissenyadors convidats són: Andrés RequenaAndreu BaliusAtipusAtlasBendita GlòriaBildi GrafiksBisgràficCarles MurilloDavid RicartDuróForma&CoGoñi StudioHey StudioIbán RamónJordi RinsJuan CardosaLadyssenyadoraLo SientoMarta CerdàMotMuchoOpisso StudioPep CarrióRun i Toormix.

L’exposició canviarà cada setmana perquè l’empresa Marc Martí penjarà nous cartells en un mur de 4 metres instal·lat al Disseny Hub Barcelona. S’hi enganxaran els cartells de la mateixa manera que aquesta empresa ho fa des de fa més de 40 anys als pirulís de la ciutat. En aquest mur es plantejarà una relació gens habitual que no es dóna a la realitat, hi conviuran per una banda els cartells de carrer i per l’altra el cartell de galeria.

Dues maneres d’entendre aquest format en un mateix espai. El cartell de carrer és cridaner, amb finalitats més informatives i segurament més comercial. En canvi el de galeria és metafòric, introvertit i amb un codi menys popular, que espera ser desxifrat per un lector especialitzat. Aquest últim ja no cerca la venda de cap producte o esdeveniment i en canvi sovint té un discurs de caràcter social, polític o cultural.

Exposició ‘Polster. El pols del cartell de carrer’
Dates: del 29 de juny al 28 d’agost de 2016
Horari: De dimarts a diumenge de 10.00 a 20.30h. Dilluns de 16.00 a 20.30h.
Accés: lliure
Lloc: Disseny Hub Barcelona. Vestíbul Planta B. (Pl. de les Glòries Catalanes, 37-38. Barcelona. Mapa)
Organitza: Marc Martí
Col·labora: BCD Barcelona Centre de Disseny

*Inauguració: dijous 29 de juny a les 19.00 h.

+info a: www.bcd.es

Salut i exposicions!

EBDLN-laNegreta-Expo-Polster-2

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari