Festival Primera Persona 2014, al CCCB

Arriba una nova edició, la tercera, del festival Primera Persona que organitza el CCCB de Barcelona. Què és el Primera Persona? Doncs una proposta multidisciplinar on es dóna veu a autors de diferents generacions que han fet servir el jo, la seva pròpia experiència com a material creatiu. Narrativa, música, monòlegs i representacions escèniques diverses es donaran cita del 8 al 10 de maig al teatre del CCCB.

I qui ens visita? Doncs un munt de noms interessants de l’escena nacional i internacional, des de Ian Svenonius, qui a més està a punt de publicar amb Blackie Books Estrategias sobrenaturales para montar un grupo de rock (a la venta el 8 de maig, curiosament), a Irvine Welsh, l’autor de Trainspotting (portada a la gran pantalla per Danny Boyle) o Filth (portada a la gran pantalla per Jon S. Baird. Però anem per pams.

Cartell A3

Cada dia, el festival ofereix dues sessions on es reuniran diversos dels creadors convidats. En alguns casos, seran xerrades de “a dos”, però en d’altres casos en seran més. Aquí va la programació (que també podeu trobar a la pàgina del CCCB):

Dijous 8, a les 19:00: Javier López Menacho / Jorge Carrión / Raúl Cimas
Javier López Menacho, autor de Yo, precario (Los libros del Lince, 2013), explicarà històries sobre l’infern laboral.
L’escriptor Jorge Carrión, autor de Librerias (finalista del Premi Anagrama d’assaig) rendeix homenatge al gran explorador nord-americà Burton Holmes.
Raúl Cimas, part fonamental del programa d’humor Muchachada Nuí… què farà? Ho podeu descobrir a la pàgina de la programació del CCCB, però sempre està bé quedar-se amb la intriga, no?

EBDLN-yoprecario-Javier-Lopez

 

Dijous 8, a les 22:00:  Tracey Thorn / Manolo Martínez (Astrud) / Nueva Vulcano
La meitat del duet de pop anglès Everything But The Girl, Tracey Thorn, mantindrà una conversa autobiogràfica; Manolo Martínez (Astrud) farà alguna que altra confessió, i Nueva Vulcano omplirà la nit amb el seu so

Divendres 9, a les 19:00: Al carrer! Memòries de militància / Gilbert Shelton / Diaris Pop
Diversos activistes d’esquerres, des d’Antonio Baños a David Fernàndez) explicaran les seves primeres passes a la militància.
Gilbert Shelton, llegenda viva de la contracultura dels 60, parlarà… amb els seus personatges.
Tres tenors del pop (Felipe, de Los Fresones Rebeldes/Los Canguros/Cola Jet Set; Alex Díez, de Los Flechazos/Cooper; i Fernando Pardo, de Sex Museum) faran un repàs musical de la seva obra.

Divendres 9, a les 22:00: David Nobbs-Jonathan Coe / Ian Svenonius / Manolo García
David Nobbs, novel·lista que representa l’humor fatalista britànic, xerrarà amb un altre novel·lista, Jonathan Coe.
Ian Svenonius, figura cabdal de la música independent (líder de The Nations of Ulysses, The Make-Up, Weird War o Chain & The Gang) farà una classe magistral i musicada.
Manolo Garcia parlarà de la seva carrera amb músics de tres generacions (Extraperlo, El Último Vecino, Esther Margarit i Miqui Puig amb l’Agrupació Cicloturista Puig)

EBDLN-IanSvenonius

 

Dissabte 10, a les 19:00: Sheila Heti / Jonathan Lethem / Calvin Johnson
Sheila Heti, estrella emergent de la nova narrativa internacional (al 2013, Alpha Decay va publicar el seu ¿Cómo debería ser una persona?), ens explicarà el seu procés creaiu.
Jonathan Lethem, escriptor nord-americà que ha aconseguit unir narrativa i cultura pop, comentarà els fragments més autobiogràfics de la seva obra amb la seva germana.
El músic Calvin Johnson (Beat Happening, K Records) culmina la seva gira europea acompanyat a l’escenari per “Els Calvinistes” (J. Irízar; Cristian Pallejà, de Fred i Son, i Xavi García, ex Surfing Sirles).

Dissabte 10, a les 22:00: Bob Stanley-Green Gartside / Irvine Welsh / Gerard Love
Bob Stanley, músic del grup Saint Etienne i autor del llibre Yeah Yeah Yeah: The Story of Moern Pop, parlarà amb Green Gartside (Scritti Politti) sobre… música pop.
Irvine Welsh parlarà de la seva obra, però també de les seves fòbies i passions. Amb qui? Veniu i ho descobrireu.
Gerard Love, baixista de Teenage Fanclub, farà un repàs a la seva trajectòria acompanyat dels Beach Beach.

EBDLN-Filth-poster

Què faran? Amb el que hem explicat aquí o a la pàgina del festival us podeu fer una idea. Però el millor que es pot fer és anar al CCCB i descobrir-ho en primera persona, i mai millor dit.

I pels qui vulguin fer una ullada… http://vimeo.com/89395407

Conte contat, post acabat!

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Deixa un comentari