Les apps que qualsevol professor hauria d’utilitzar a les seves classes

Ja que ens retallen en educació, d’entre altres moltes coses, que millor que fer-nos amb bones eines per poder desenvolupar les nostres professionas amb el millor rendiment possible. Es per això que us comparteixo aquet article de Mobile World Capital. Si treballeu al món de l’educació, doneu-li una ullada perquè hi han una sèrie d’apps que us poden resultar molt interessants:

Els darrers anys els experts en educació es debaten sobre el paper de les tecnologies a les aules. Els nens haurien d’aprendre a programar? El telèfon intel·ligent és un bon aliat educatiu? Si ha estat útil a Kenya, per què no a la resta del món?

Però si hi ha un dispositiu que sí que ha estat aplaudit amb relatiu consens és la tablet. Digitalitza els llibres afegint interactivitat i pot facilitar l’ensenyament i l’aprenentatge a professors i a alumnes.

Per què una tablet marca la diferència?

The Journal citen estudis recents per respondre a aquesta pregunta. Afirmen que una tablet (Android en aquest cas) “permet als estudiants desenvolupar habilitats per controlar el món digital d’una manera segura i en un entorn d’aprenentatge”. No sols això, sinó que l’ús sofisticat d’aquests dispositius “ha superat les expectatives, (…) ha creat noves formes autònomes d’aprenentatge en els estudiants” i a més “millora la comunicació entre el professor i l’alumne”. En definitiva, un gran avenç.

No és una cosa nova. De fet, el vídeo de damunt pertany al projecte sense ànim de lucre Tablets for Schools, que investiga i treballa en el desenvolupament de nous models d’aprenentatge amb aquests ordinadors. Molts centres arreu del món ja estan posant en pràctica mètodes innovadors amb èxit, així que cal esperar que la seva acollida els propers anys sigui més gran tot i que no manquen veuscrítiques.

Apps per a l’ensenyament

El hardware per ell mateix no serveix de gran cosa. Les aplicacions són essencials en el procés i, per descomptat, n’hi ha algunes d’específicament desenvolupades per a professors, i altres de més generalistes que poden ser molt valuoses en un entorn educatiu.

Per exemple, segur que l’organització de la classe és més senzilla amb apps com Teacher Kit o l’espanyola iDoceo. Ambdues són eines que permeten als professors gestionar les seves tasques, qualificar o proposar exercicis. Són gratis, però donen un resultat satisfactori i resulten fàcils d’utilitzar per als docents menys tecnòfils. Del mateix estil (però exclusivament per a Android) tenim Grade Book for Professors. Compta amb l’avantatge que se sincronitza amb Google Drive però amb el desavantatge que l’entorn és menys atractiu.

Amb una altra perspectiva descobrim Edmodo, una mica més que una app. Es tracta d’un servei de gestió de classes amb múltiples funcionalitats com calendari, qualificacions o deures, però tot integrat en una mena de xarxa social al més pur estil Facebook. Una forma original de fomentar la participació i el diàleg.

No tot és gestió i organització. Es diu que una imatge val més que mil paraules, així que per facilitar les explicacions no hi ha res millor que una bona presentació interactiva amb Educreations Interactive Whiteboard. Un simulador de pissarra digital amb moltes més opcions. El millor? Que podem gravar les nostres lliçons i descarregar les d’altres professors des de la seva pàgina web. Està disponible per a iOS i per a qualsevol navegador.

Cal recordar que no ens hem de limitar al software especialitzat, ja que, en el fons, tot depèn de l’ús que donem a cada aplicació. Així, la suite d’eines de Google for Education o Evernote for Schools ens mostren com orientar l’aprenentatge utilitzant serveis que inicialment serien més propers a un entorn professional. Al final, fins i tot amb els millors dispositius i programes, el que sempre necessitarem serà un bon professor amb grans idees.

Salut i educació!

EBDLN-App-Educacio

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VUHxy2c5Fp8[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BiWP_C7CX78[/youtube]

Via Arts Grafiques Orient.

SUBSCRIU-TE

Rep les actualitzacions del blog al teu correu:

, , , , , , , , , , , , , ,

Deixa un comentari